Veenhuizen in bekerwedstrijd maatje te groot voor FIT Boys

12 september 2021

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh trof deze zaterdag op Sportpark Noord-West sterke 3e klasser zaterdag Veenhuizen. Met een gehavend team (4 geblesseerden) was het voor Otto even puzzelen om de juiste opstelling op het bord te toveren. De overgebleven selectie werd aangevuld met Johan Vriesema (2e) en Roan Koster (JO17, 16 jaar). Het werd voor FIT Boys een zware middag in een doelpuntrijk duel, waar Veenhuizen er meer maakte dan de thuisploeg.

In de eerste helft laat Veenhuizen zien dat zij zeer waarschijnlijk bovenin gaan meedraaien in de 3e klasse B. Er zit veel talent, ervaring en voetbal in deze ploeg en bij vlagen kwam FIT Boys er niet aan te pas. In 30 minuten tijd (tussen de 15e en de 45e minuut) tilde Veenhuizen de tussenstand naar 0 – 4. Enkele prima aanvallen of fouten achterin bij FIT Boys leidden deze doelpunten in. FIT Boys kwam zeer spaarzaam in de buurt van de Veenhuizen-goalie. Eénmaal kon Martijn de Vries in de zestien een vrije bal van Jako van Faassen niet goed verwerken en zo bleef een kans uit. Het stond aan FIT Boys-zijde niet goed, vaak kwamen de spelers een stap te laat en voorin werd het de verdediging van Veenhuizen niet lastig gemaakt en zo konden zij steeds weer van achteruit opbouwen. Er moest in de rust wel wat gebeuren aan FIT Boys-zijde en na de 0 – 4 was het gelukkig ook rust en kon Otto Halmingh wat accenten leggen en wijzigingen doorvoeren.

In de tweede helft kwamen Arjan Keizer en Jelmer van Dijk binnen de lijnen voor Corné van der Berg en Ruben Oostenbrink. FIT Boys kwam uitstekend uit de kleedkamer, Otto had de ploeg even op scherp gezet. FIT Boys drong Veenhuizen ver terug, dat slap aan de 2e helft begon. Er kwamen wel mogelijkheden, maar echte kansen bleven uit. Tot de 54e minuut toen een prima voorzet doorschoot en pardoes bij Ivo van Ewijk voor de voeten kwam. Met de knie werkte hij binnen (1 – 4). De ploeg legde veel meer strijd en arbeid aan de dag en daar had Veenhuizen het zowaar lastig mee. Het was jammer dat deze passie en inzet niet beloond werd met meer doelpunten, sterker nog FIT Boys vond het nodig Veenhuizen te helpen. Bij twee goals van Veenhuizen 74e en 84e minuut werd éénmaal de bal simpel bij een Veenhuizen-speler in de voeten geschoven die alleen op keeper Niels van der West af kon en scoorde (1 – 5). Bij de 2e goal (de 1 – 6) werd er niet resoluut weggewerkt en kon een Veenhuizen-speler van dichtbij in de kruising raakschieten. Het was overigens wel aan FIT Boys-keeper Niels van der West te danken dat de score niet verder opliep. Hij zorgde met enkele uitstekende reddingen dat de schade verder beperkt bleef. Het mooiste en bijzonderste doelpunten moesten nog gemaakt worden. Jako van Faassen had al een poging gedaan om de ver voor zijn doel staande Veenhuizen-keeper te verschalken met een lange lob. Deze ging net naast. Zijn 2e poging verdween wel prachtig over de keeper en net onder de lat in het doel (85e 2 – 6). Inmiddels waren Johan Vriesema en Roan Koster Lars de Boer en Ivo van Ewijk komen vervangen en Roan Koster bracht met zijn 16 jaar de gemiddelde leeftijd bij FIT Boys nog verder naar beneden. Na zijn wedstrijd met FIT Boys JO19 waarin hij 3 keer scoorde, had hij ook nog één doelpunt bewaard voor FIT Boys 1. Onder toeziend oog van Pa, Ma, Opa (Bestuurslid van Dienst) en familie tikte hij op aangeven van Lars Hilberts bij de 2e paal de 3 – 6 uitstekend binnen. Een mooi debuut in de hoofdmacht. Het slotakkoord was voor Veenhuizen dat wederom na een achterin ingeleverde bal de eindstand van 3 – 7 op het scorebord zette. Direct daarna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Hein voor het einde. Voor FIT Boys is het zaak dat de ziekenboeg leeg gaat lopen en de ploeg klaar is voor de start van de competitie. Veenhuizen lijkt al klaar voor de competitie en zal zeker bovenin mee gaan doen.

Zaterdag 18 september om 14:30 uur speelt FIT Boys wederom voor de beker thuis tegen Borger. Veenhuizen en Fc Assen treffen elkaar ook voor de beker.