Boeiende lezing scheidsrechter Jeroen Manschot

26 december 2022
de Webmaster

Op woensdag 21 december 2022 was niemand minder dan Jeroen Manschot op bezoek in Beilen. De gezamenlijke scheidsrechterscommissie van vv Beilen en cvv FIT Boys hadden de scheidsrechter uit de Eredivisie uitgenodigd voor een lezing. Om 20:00 uur, onder het genot van een kop koffie en een plak koek, vertelde Jeroen Manschot over zijn carrière. Van zijn eerste wedstrijden als 16-jarige scheidsrechter bij sv Houten tot heden, scheidsrechter in de Eredivisie en VAR bij internationale wedstrijden in de Europa en Champions League.

Daarna kwamen er leuke discussies op gang onder de ongeveer 20 bezoekers, door de beelden die hij liet zien. Zo liet hij zien dat er iedereen soms iets anders ziet, doordat er van verschillende kanten naar een situatie wordt gekeken.

In de korte pauze, werd Lambert Hoving in het zonnetje gezet. Lambert was jarenlang scheidsrechter bij vvBeilen. Hij werd bedankt door Bert Lamberts voor zijn inzet.

Na de pauze ging Jeroen Manschot verder. Hij nam iedereen mee naar hoe er gecommuniceerd wordt in de Eredivisie. Daarna legde hij onder andere uit hoe belangrijk verbale en non-verbale communicatie is.
Als laatste werd de VAR besproken. Hij liet zien hoe de VAR werkt door weer leuke clips te tonen.
Na een leuke avond vol discussie en humor werd deze afgesloten met een hapje en een drankje.