Vitesse 63 – FIT Boys replay van Liverpool – Real Madrid

23 februari 2023
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh speelt tussen 11 februari (0 – 0 tegen Haulerwijk thuis) en en 18 maart (RWF uit) in dus 35 dagen slechts 1 competitiewedstrijd op 4 maart uit tegen SVBO. Dus werd een oefenwedstrijd in gepland tegen oude bekende uit de 3e klasse D Vitesse’63. Vitesse’63 heeft het dit seizoen lastig en staat 12e en dat is een degradatieplek. En Vitesse’63 trok de lijn door in deze oefenwedstrijd, waarin FIT Boys scherp begon. FIT Boys zette op de juiste momenten druk en bracht daarmee de zwakke Vitesse-verdediging regelmatig in verlegenheid. Bij een van de eerste aanvallen wist Stefan Eefting, na een lichte aanraking van een Vitesse-speler, de 1 – 0 te maken met amper 6 minuten op de klok. Even later verspeelde de laatste man de bal aan spits Roan Koster en hij maakte één-op-één met de Vitesse-goalie geen fout (2 – 0). Vitesse bleek grossieren in foute passes en foute beslissingen, maar FIT Boys hielp Vitesse in het zadel. Ook FIT Boys speelde slordig en gaf achterin te veel ruimte weg. Nog voor de rust werd het 1 – 2.

Na de rust bracht trainer Mijnheer van Vitesse’63 wat oudgedienden binnen de lijnen, spelers die dit seizoen in het 2e spelen. De wedstrijd kantelde en Vitesse’63 had de overhand. Al vrij snel viel de 2 – 2 en de rood-gele formatie drukte door. Gedurende de 2e helft bouwde de ploeg uit Koekange de score uit naar 4 – 2. Maar FIT Boys had tussendoor ook 3 100% kansen op te scoren. Tweemaal kwam spits Roan Koster wederom één-op-één met de Vitesse-keeper, maar wist niet te scoren. Ingevallen rechtsbuiten Ivo van Ewijk had rechts van de keeper het hele doel vrij, maar schoot in de korte hoek. Het had dus ook zomaar 4 – 4 kunnen worden. Het verloop van de score was bijna een kopie van de Champions League wedstrijd Liverpool – Real Madrid, alleen werd het in Koekange geen 5 – 2 maar 4 – 2.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd, maar ook een wedstrijd zonder (basis)spelers Mike Jonink, Julian Boom, Lars Hilberts en Daniël van der West. Laten we hopen dat zij allemaal weer fit zijn voor de competitiewedstrijd 4 maart uit tegen SVBO.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West (45e Robert Haandrikman), Thijs Oosting, Gerjan Hoogenberg, Lars de Boer, Corné van den Berg, Johan Vriesema, Matthijs Bonnen, Giel Kerssies (30e Ivo van Ewijk), Jelmer van Dijk, Roan Koster, Stefan Eefting (60e Jako van Faassen).