Voetbalclinic, Dameszaalvoetbal en G-voetbal

23 juni 2018
de Webmaster

Afgelopen vrijdag was de eerste van (waarschijnlijk) 2 clinics voor kinderen van de basisscholen De Beatrix en na de zomervakantie De Eshorst. 3 enthousiaste trainers van FIT Boys gaven de groepen 3 t/m 8 van De Beatrix en leuke, gevarieerde voetbalclinic. FIT Boys constateerde dat op deze beide basisscholen veel kinderen nog helemaal niet aan sport doen. Het leek FIT Boys daarom een goede zaak om deze kinderen wel de mogelijkheid te bieden aan sport te gaan doen. Deze clinic kan een mooi opstapje zijn om na de zomertvakantie bij FIT Boys te komen voetballen (info via: ledenadministratie@fitboys.nl). De leraren, leerlingen en de trainers waren allemaal erg enthousiast over deze leuke clinic.

Vrouwen- en meisjesvoetbal heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen en ook bij FIT Boys in samenwerking met vv Beilen onder de vlag van de ST Beilen/FIT Boys voetballen veel vrouwen en meisjes. Maar ook het zaalvoetbal voor vrouwen wordt steeds populairder en vanaf het seizoen 2018-2019 kan dat ook bij FIT Boys. 6-7 dames van FIT Boys en 1-2 dames van vv Beilen gaan als ST Beilen/FIT Boys zaal 1 de zaal in.

Een ander mooi initiatief is een G-afdeling binnen FIT Boys. Sportverenigingen cvv FIT Boys en TC Smalhorst in Beilen hebben beiden in november 2017 aangegeven interesse te hebben in het starten van G-afdeling. Aan de hand van deze bijeenlomst deed één van de stagaires van de Buurstportcoaches Midden Drenthe onderzoek naar het opstarten van een G-afdeling. Zijn bevindingen heeft hij in week 23 gepresenteerd aan de sportverenigingen, die hierop enthousiast reageerden. Er worden vervolgstappen ondernomen, nadat voldoende draagvlak gecreëerd is binnen beide verenigingen.

Het aanbod van voetbalmogelijkheden is dus groot bij FIT Boys. Je kunt vanaf je 4e jaar al terecht bij De Bengels, er is plek voor meisjes en jongens, mannen en vrouwen. Er is 11 tegen 11 voetbal op heel veld en 7 tegen 7 op half veld. En nu dus ook, naast zaalvoetbal voor mannen, zaalvoetbal voor vrouwen en wie weet dus ook op termijn G-voetbal.