ST Beilen/FIT Boys VR2 verliest

16 april 2016

(Verslag: Moniek Brink, Foto’s: Rianne Zantinge en Dick Kiers)

Waar ST Beilen/Fit Boys nog slechts een kleine hoop had op het kampioenschap, kan ook dit kleine hoopje de prullenbak in na het verlies tegen The Knickerbockers VR8 van afgelopen zaterdag. Een verliespartij waar de ploeg uit Beilen vooral bij zichzelf te rade moet gaan waarom de Groningse studentes de 3 punten mee namen naar Groningen.

Beilen/Fit Boys was in de eerste helft oppermachtig. Martina had in haar eigen gebied nauwelijks wat te doen, de Groningse sluitpost daarentegen wel. Net als afgelopen woensdag tegen Asser Boys creëerde VR2 ook vandaag veel kansen. Schoten van afstand, voorzetten vanaf de zijkant of simpel lijkende intikkers, het lukte Beilen/Fit Boys niet om de bal in het netje te krijgen. Tot 5 minuten voor de rust. Mariëlle had de ruimte op het middenveld en zag Isa vanaf rechts vertrekken. Met buitenkantje rechts gaf ze een fijne steekbal op Isa en zij wist Willeke te bereiken, waarna Willeke VR2 dan eindelijk op voorsprong zette. Nog net even fijn voor de rust. The Knickerbockers hebben in de hele eerste helft geen enkel schot op doel geplaatst, maar alsof de duvel er mee speelt, in de laatste seconde van de eerste helft doen ze toch een poging, na achterin matig wegwerken van de bal. Met een vleugje wind erbij wist één van de Groningse de bal over Martina heen te schieten, 1-1. Rust.