Wegen FIT Boys en Otto Halmingh scheiden na dit seizoen

2 december 2022
de Webmaster

Medio november/december komt bij menig amateurvoetbalclub de vraag voorbij: “Gaan we wel of niet door met de hoofdtrainer?” Deze vraag hoeft FIT Boys zich niet meer te stellen. Hoofdtrainer Otto Halmingh hakte zelf de knoop door en deelde de spelers, staf en technische commissie mee dat hij aan het einde van het lopende seizoen stopt als trainer van FIT Boys 1.

Belangrijkste redenen voor Otto zijn de afstand van zijn nieuwe woonplaats Stadskanaal naar Beilen, al gauw een kwartier langer dan van zijn oude woonplaats Gieten. Ook is Otto toe aan een nieuwe uitdaging en als laatste vindt Otto drie jaar voor een groep staan ook de max. “De groep is ook toe aan een nieuw gezicht”, zo deelde Otto de betrokkenen mee. Na de degradatie van vorig seizoen, is Otto dit seizoen bezig met het verder bouwen aan een nieuw en jong elftal. En dat is gelukt, er staat een goede talentvolle groep. Nu FIT Boys meedraait voor de bovenste plaatsen kan Otto nog afscheid nemen met een periode of misschien zelfs meer. Als het aan de hoofdtrainer ligt gaat dat zeker gebeuren. “Deze beslissing zal niet tot gevolg hebben dat ik minder fanatiek bezig ga met het eerste. Sterker nog, misschien word ik nog wel scherper door de drang om met een prijs afscheid te nemen.”

Bestuurslid Technische Zaken Arjan Scheper zegt over het vertrek van de hoofdtrainer: “We zijn blij met hoe Otto zich als hoofdtrainer gepresenteerd heeft de afgelopen drie jaar. Ondanks dat de resultaten vaak niet mee zaten, heeft hij er alles aan gedaan om het elftal stappen in de goede richting te laten maken. We gunnen hem een mooie nieuwe vereniging en hopen dat de resultaten van de laatste maanden een opmaat zijn naar een succesvolle afsluiting van onze samenwerking.” FIT Boys zal op zoek moeten naar een nieuwe trainer voor het seizoen 2023-2024. Deze nieuwe trainer komt bij een ambitieuze en gezellige club terecht met een jong en talentvolle selectie die bovenin de 4e klasse en op termijn weer in de 3e klasse kan meedraaien. De vacature zal snel volgen. Houd de diverse kanalen (www.fitboys.nl en www.voetbalnoord.nl) in de gaten.