Winnaars eSports / FIFA18 toernooi bekend

3 mei 2018
de Webmaster

Donderdagavond werd in de FIT Boys-kantine fanatiek gestreden om de eer en de eeuwige roem. En om 3 plekken in de finale van de eSports Cup van FC Groningen. En toen de kruitdampen waren opgetrokken en de poulewedstrijden en de finales waren gespeeld, plaatsten Leroy de Bruijn, Stefan Eefting en Jesse Drenth zich namens FIT Boys voor de finale op 27 mei in het Noordlease Stadion in Groningen.

Door de vakantie en enkele late afzeggingen en enkele wegblijvers zonder reden, moest de organisatie van het FC Groningen eSports / FIT Boys FIFA18 toernooi improviseren. Uiteindelijk kon er in 2 poules gestart worden en speelden alle deelnemers 5 onderlinge wedstrijden in de poule en dan een uit- en een thuiswedstrijd. De eerste 3 uit de poules speelden onderling tegen elkaar om de 3 plekken in de finale. Af en toe konden de deelnemers de controlers wel door de kantine smijten, sprongen ze op van hun stoel en was er ongeloof over zoveel onrecht op het Tv-scherm. Maar uiteindelijk gingen de beste FIFA18-spelers door naar de finale van deze voorronde. Zoals gezegd zegevierden Leroy, Stefan en Jesse en bemachtigden zij een felbegeerde Golden Ticket die hen een plek in de finale opleverde.

De organisatie was in handen van de Activiteitencommissie van FIT Boys in de personen van Marten Oldersma en Jan Jaap Drogt samen met de medewerkers van Fc Groningen eSports. Erwin Zomer zorgde achter de bar voor een natje en een droogje. Alles was top geregeld en zeker voor herhaling vatbaar, maar dan met meer deelnemers (die na opgave dan ook allemaal meedoen).