“Winnaars van morgen”

31 mei 2016
de Webmaster

De KNVB heeft op/rond 12 mei het rapport “Winnaars van morgen” uitgebracht. Het Nederlandse voetbal staat stil, schrijft de voetbalbond in een rapport. De spelers moeten sterker worden en meer willen winnen. Ook moeten zij beter worden opgeleid.

In het rapport valt ook het volgende te lezen: Ook de discussie over kunstgras is nog niet voltooid, zeker in de hoogste regionen van het betaald voetbal. ‘Spel op kunstgras is een ander spel dan op natuurgras, en zolang het buitenland niet meedoet, is het de vraag of je er sportief gezien goed aan doet zo massaal over te stappen op kunstgras.’

Te grote velden
Opvallend zijn ook de beoogde hervormingen in het jeugdvoetbal. Zo komt de KNVB tot de conclusie dat de jonge jeugd op te grote velden speelt, met te weinig balcontacten. Mini’s zullen in de toekomst beginnen met partijtjes van twee tegen twee. De eerstejaars D-jeugd (straks heten ze onder 11 jaar (JO11)), die tegenwoordig overstapt naar het grote veld met elf tegen elf, zal nog een jaar blijven voetballen op een half veld, met acht tegen acht. En het plan bij de F-pupillen (straks JO9) is om hen zes tegen zes op een kwart veld te laten voetballen.

Bijgaand de publieksversie van het rapport: winnaarsvanmorgen.