Zaalvoetbal FIT Boys-jeugd zit er weer op

19 februari 2017
de Webmaster

Afgelopen zaterdag werden de laatste zaalwedstrijden in Wijster gespeeld in het kader van de Rabobank Champions League. Allereerst is een groot compliment op zijn plaats voor vv Wijster die dit toernooi voor de jeugd al jaren prima organiseert. Maar ook een dikke pluim voor de vrijwilligers van alle verenigingen die elke zaterdag aanwezig waren om de wedstrijden te begeleiden. Top scheidsrechters en scorebordbedieners!

De jeugd van FIT Boys laat elk seizoen weer zien dat het goed uit de voeten kan in de zaal, ook tijdens de KNVB Zaalcompetities. Het spel van 5 tegen 5 in de zaal is toch anders dan 7 tegen 7 of 11 tegen 11 op het veld. En sommige, vooral jongere spelers, komen dan beter tot hun recht. Je komt vaker aan de bal en elke speler moet zowel aanvallend als verdedigend altijd mee doen. En je wordt er tactisch en technisch niet minder van en dat nemen alle jeugdleden weer mee naar de veldcompetitie.

Alle teams presteerden op hun niveau meer dan goed. Soms was de concurrentie net even sterker, soms was het spannend tot de laatste speeldag en 5 keer was een FIT Boys-team de sterkste. FIT Boys JO11-1, JO13-3, JO15-3, JO13-1 (KNVB) en JO15-2 werden kampioen. Zonder alle andere teams te kort te doen, was de prestatie van Melk Scoort/JO11-1 in de KNVB Zaalcompetitie erg knap. Het liet gerenommeerde tegenstanders van soms grote clubs met veel jeugdteams als ACV JO13-1, Fc Assen JO13-1, HHCombi JO13-1, Gieten JO13-1, Beilen JO13-1 en ZFC Zuidlaren JO13-1 achter zich. Superknap! Wat verder opvalt is dat zowel in de JO11, JO13 als ook in de JO15 kampioenschappen gevierd werden. Dat betekent dat het met de basis van de vereniging, de jeugd en de jeugdopleiding, wel goed zit. Een prettige constatering.

Vanaf 25 februari (sommige teams 4 maart) gaan de jeugdveldcompetities weer beginnen. 4 maart speelt FIT Boys JO19-1 overigens nog voor de beker tegen TOP’63 JO19-1. Succes allemaal!