Zeer nuttige Reanimatie & AED cursusavond

31 mei 2018
de Webmaster

Ria de Vries had enkele weken de handschoen opgepakt en organiseerde donderdagavond 31 mei voor het eerst weer dit seizoen een Reanimatie en AED cursus. Volgende week dinsdag 5 juni volgt de 2e cursusavond. Deze avond waren er 9 cursisten die aandachtig luisterden naar Ria’s verhaal en uitleg. Maar het was niet alleen theorie. De cursisten moesten ook echt aan het werk met behulp van oefenpoppen en oefen-AED’s.

Eerst werd het reanimeren en beademen geoefend in groepjes van 3 per oefenpop. Even feeling krijgen en weten hoe het werkt. Daarna ging iedereen 4 minuten lang reanimeren en beademen, waarna de 2e in de groep (en na 4 minuten de 3e) het overnam. Reanimeren is best vermoeiend want in 4 minuten tijd, maak je wel 8 series van 30 keer reanimeren en 2 keer beademen. Ook het reanimeren en beademen van een baby werd kort uitgelegd.

Na een drinkpauze gaf Ria de uitleg over de AED. Waar hangt deze in het kantinecomplex (onder de trap in de hal) en hoe werkt het. En daarna gingen de cursisten weer aan de slag. De AED werd geoefend op de oefenpoppen en dat ging na wat proberen best goed.

Zo kwam er een einde aan een zeer nuttige en leerzame avond, mede dank zij Ria de Vries. Bedankt. De meesten sloten de avond af met de opmerking: “Laten we hopen dat we het nooit nodig hebben….”

Op de achtergrond is een commissie, die onder de verantwoordelijkheid valt van bestuurslid Sander Stegehuis, druk doende om een protocol op te stellen. Wie doet wat wanneer bij een noodsituatie. Brandweerman Ivan Oosting en Ambulancemedewerker Harmannus Stel zijn zeer deskundig en weten precies wat er nodig is voor een voetbalclub als FIT Boys. We gaan zeker binnenkort horen van Ivan en Harmannus. We zijn benieuwd!