1 sep voorbeschouwing: VEV 1 – FIT Boys 1 (beker)

30 augustus 2018
de Webmaster

Na een oefencampagne met twee oefenwedstrijden (2 – 1 verlies tegen Grijpskerk en 0 – 3 winst tegen Waskemeer) en veel trainingen, zal de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen zaterdag voor de beker afreizen naar Klazienaveen-Noord voor de 1e bekerwedstrijd tegen VEV. Daarna volgen nog bekerwedstrijden tegen competitiegenoot Elim (8 september thuis) en 4e klasser CSVC (15 september uit). En daarna zal de ploeg starten aan de competitie in de 3e klasse D met een uitwedstrijd tegen Avereest.

VEV
VEV speelde in het seizoen 2016-2017 in de 5e klasse E. Vorig seizoen kon de ploeg in de beker geen team op de been krijgen. Het trok zich dan ook terug uit de beker, waardoor FIT Boys maar 2 bekerwedstrijden in de poule hoefde te spelen en poulewinnaar werd (later verloor het van Drenthina (3 – 1) in het Emmen-stadion). Het eindigde vorig seizoen 13e en dit seizoen start VEV weer in de 5e klasse E. In het seizoen 1996/1997 speelden beide verenigingen in de 4e klasse B. FIT Boys werd 1e en VEV 6e. Een memorabele wedstrijd was toen VEV – FIT Boys achter de kerk. Deze werdstrijd werd bij de stand 0 – 1 gestaakt op het moment dat FIT Boys een penalty kreeg. Een oudere toeschouwer van VEV kwam het veld in en pakte de bal van de stip en de scheidsrechter voelde zich niet meer veilig en staakte de wedstrijd. De wedstrijd werd later uitgespeeld en de penaltynemer Aljon Stahlmecke wist maanden van te voren al dat hij uit tegen VEV moest beginnen met een penalty. Hij scoorde onberispelijk (2 – 0). VEV stormde met 9 man nog tevergeefs op de FIT Boys-verdediging. FIT Boys won en nam de 3 punten met naar Beilen. Scheidsrechter was toen Andrea Blom. in het seizoen 1993/1994 speelden beide teams in de 4e klasse D. FIT Boys werd 8e en VEV 11e. FIT Boys – VEV werd toen 2 – 0 en VEV – FIT Boys werd 1 – 1.

FIT Boys
FIT Boys heeft naast een nieuwe trainer Joop van Dalfsen, overgekomen van Amicitia VMC, ook enkele nieuwe spelers uit de eigen jeugd. Tijdens de eerste 3 weken van de voorbereiding heeft de trainer vooral veel aandacht besteed aan het teamproces. Tijdens het teamweekend (17-19 augustus in Roden) is het team nader tot elkaar gegroeid. Met een mix van ervaren oudere spelers en de jonge honden overgekomen uit de JO19-1 zal het team een poging doen zich in het linker rijtje te spelen en misschien wel een periode mee te pakken. Maar eerst dus de beker met de start in Klazienaveen-Noord tegen VEV.

De wedstrijd op zaterdag 1 september in Klazienaveen-Noord start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter T.W. Hein.