Voorbeschouwing Lutten 1 – FIT Boys 1

8 maart 2018
de Webmaster

Zaterdag 10 maart speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding de uitwedstrijd tegen Lutten. Lutten is de trotse koploper in de 3e klasse D en FIT Boys staat 13e. FIT Boys verloor 10 februari van OZC met 3 – 1 na een slechte eerste helft en door het missen van enkele 100% kansen op meer. De ploeg speelt nog 14 finales en daarvan is de wedstrijd van zaterdag een van deze finales, al zal dit een lastige klus worden. Lutten won 24 februari met 4 – 0 van Hollandscheveld en heeft een makkelijk scorende ploeg. De ploegen troffen elkaar eerder dit seizoen in Beilen en toen werd het 1 – 1. FIT Boys moet vol gaan voor een goed resultaat en Lutten zal de koppositie willen behouden.

Deze competitie
Lutten behaalde deze competitie 28 punten uit 14 wedstrijden. Het won 8 keer, speelde 4 keer gelijk en verloor 2 maal. Het begon de competitie met een spectaculaire overwinning uit bij SCN (4 – 6) en ook van BSVV werd gewonnen (2 – 0). Daarna volgde een verliespartij tegen Hollandscheveld (2 – 1) en tegen Tonego (3 – 4). Van OZC werd thuis gewonnen met 3 – 1 en tegen FIT Boys uit, zoals gezegd, gelijkgespeeld (1 – 1). Na twee overwinningen op ZZVV (0 – 3) en Hoogeveen (3 – 1), volgden er twee gelijke spelen tegen LTC (2 – 2) en Hardenberg’85 (1 – 1). Na de winterstop louter winstpartijen tegen SVN’69 (2 – 1), FDS (0 – 4) en Hollandscheveld (4 – 0). Met een doelsaldo van 38 voor en 20 tegen (+18) scoort de ploeg makkelijk, vooral de laatste weken. Topscoorder de 17 jarige Roy Strijker met 10 doelpunten.

FIT Boys speelde twaalf keer deze competitie, waarvan 3 keer winst 2 keer gelijkspel en 7 keer een verlies. In de competitie-opening speelde FIT Boys de Midden-Drenthe derby tegen BSVV. BSVV won knap met 0 – 1 en ook tegen 10 man wist FIT Boys daarna niet te scoren. Ook uit tegen ZZVV werd er met 1 – 0 verloren door een vroege goal (4e minuut). Daarna thuis tegen OZC werd er overtuigend gewonnen. Al werd het maar 1 – 0, FIT Boys speelde een sterke en gewonnen wedstrijd. Tegen LTC speelde de ploeg de 1e helft zwak en stond bij de rust met 1 – 4 achter. Het werd nog 3 – 4 met de ultieme kans op de gelijkmaker, maar dat mocht niet zo zijn. Uit bij Tonego werd er met 1 – 1 gelijkgespeeld, na een 1 – 0 achterstand. Tegen Lutten kwam door de late gelijkmaker van Tim Seubring de 1 – 1 op het scorebord. Er werd verloren van Hollandscheveld (4 – 2) en daarna volgde het verlies met 6 – 0 tegen Hoogeveen. Thuis tegen SCD’83 werd er eindelijk gewonnen (3 – 1). De laatste wedstrijd voor de winterstop was tegen Hardenberg’85 en toen ging de ploeg hard onderuit (6 – 1 verlies). Maar de ploeg kwam uitstekend uit de winterstop en won met 2 – 1 van SCN. Drie weken geleden werd de uitwedstrijd tegen BSVV wegens sneeuwval afgelast en zoals gezegd werd vier weken geleden op het kunstgras van OZC met 3 – 1 verloren. En dat leverde dus 11 punten op met een doelsaldo van 15 voor en 29 tegen (-14). Aan FIT Boys-zijde is middenvelder Jos Gerding topscoorder met 4 doelpunten.

De wedstrijd op Sportpark De Kei in Slagharen start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van der Spoel.

De historie