Voorbeschouwing: Hollandscheveld 1 – FIT Boys 1

9 november 2017

Zaterdag 11 november ging de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding op bezoek bij nummer 8 Hollandscheveld. FIT Boys kon thuis ternauwernood een gelijkspel uit het vuur slepen tegen Lutten door een late goal van Tim Seubring. Hollandscheveld verloor voor de 2e keer op rij (na een 2 – 1 verlies uit bij LTC), nu van Hoogeveen met 1 – 4. FIT Boys zoekt aan sluiting met de middenmoot en Hollandscheveld wil weer naar het linkerrijtje. Alle ingrediënten voor een mooie en spannende pot zijn aanwezig en in het verleden hebben deze twee ploegen heel wat heroïsche wedstrijden gespeeld (zie De historie). Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor het heden.

Deze competitie
Hollandscheveld won deze competitie 3 keer en verloor ook 3 keer. Er werd verloren van ZZVV (3 – 2), LTC (3 – 1) en Hoogeveen (1 – 4). Gewonnen werd er van OZC (0 – 4), Lutten (2 – 1) en SVN’69 (3 – 0). Topscoorder is Robin Bijl met 5 doelpunten. Hij scoorde vorig jaar 4 keer tegen FIT Boys in de met 5 – 2 gewonnen wedstrijd.

FIT Boys speelde zes keer deze competitie. In de competitie-opening speelde FIT Boys de Midden-Drenthe derby tegen BSVV. BSVV won knap met 0 – 1 en ook tegen 10 man wist FIT Boys daarna niet te scoren. Ook uit tegen ZZVV werd er met 1 – 0 verloren door een vroege goal (4e minuut). Daarna thuis tegen OZC werd er overtuigend gewonnen. Al werd het maar 1 – 0, FIT Boys speelde een sterke en gewonnen wedstrijd. Tegen LTC speelde de ploeg de 1e helft zwak en stond bij de rust met 1 – 4 achter. Het werd nog 3 – 4 met de ultieme kans op de gelijkmaker, maar dat mocht niet zo zijn. Twee weken geleden uit bij Tonego werd er met 1 – 1 gelijkgespeeld, na een 1 – 0 achterstand. En vorige week kwam zoals gezegd door de late gelijkmaker van Tim Seubring de 1 – 1 op het scorebord. En dat levert dan maar 5 punten op, dus een overwinning zou heel welkom zijn. Aan FIT Boys-zijde is spits Ruud Seubring topscoorder met 2 doelpunten.

De historie
De beide teams hebben een rijke historie en kwamen elkaar in totaal al 29 keer tegen. FIT Boys won 7 keer (waarvan 1 keer uit), speelde 7 keer gelijk en verloor 15 keer (doelsaldo 33 – 65). De resultaten:

2017/2018
4 – 2 (doelpunten: Ruud Seubring en Tim Seubring)

2016/2017:
5 – 2 (doelpunten: Jos Gerding en Stefan Eefting)
thuis 0 – 2

2015/2016:
2 – 2 (doelpunten: Gerald Haandrikman en Matthijs Bonnen)
thuis 0 – 2

2014/2015:
4 – 1 (doelpunt: Leon Timmerman)
thuis 1 – 2 (doelpunt: Ruud Seubring)

2013/2014:
4 – 4 (doelpunten: Leon Timmerman, Mark Seubring II (3x))
thuis 2 – 2 (doelpunten: Tim Seubring en Jos Gerding)

2012/2013 (Beker):
6 – 4 (doelpunten: Ruud Seubring, Elwin Dam, Jermo Verbeek en Tim Seubring)

2011/2012:
3 – 1 (doelpunten: Alfons Pot)
thuis 3 – 4 (doelpunten: Ruud Seubring (2x) en Frank Benjamins)

2010/2011:
0 – 0
thuis 2 – 1 (doelpunten: Alfons Pot en Jermo Verbeek)

2007/2008:
1 – 1 (doelpunten: Mark Seubring)
thuis 1 – 2 (doelpunten: Tim Seubring)

2006/2007:
2 – 0
thuis 2 – 0 (doelpunten: Ronald van Waardhuizen (2x))

2004/2005:
1 – 3 (doelpunten: Aljon Stahlmecke, Alfons Pot en Berry van der Giezen)
thuis 2 – 1 (doelpunten: Alfons Pot en Maurits van der Hoest)

2003/2004:
3 – 3 (doelpunten: Harald Woltinge (2x) en Edwin Roijinga)
thuis 2 – 1 (doelpunten: Alfons Pot en een e.d.)

2002/2003:
4 – 0
thuis 1 – 1 (doelpunt: Alfons Pot)

2001/2002:
3 – 1 (doelpunt: Edwin Roijinga)
thuis 3 – 1 (doelpunten: Aljon Stahlmecke, Alfons Pot en Harold Kamps)

2000/2001:
3 – 1 (doelpunt: ?)
thuis 1 – 0 (doelpunt: ?)

1999/2000 (Nacompetitie):
2 – 1 (doelpunt: ?)
thuis 1 – 3 (doelpunt: ?)

De wedstrijd in Hollandscheveld wordt gespeeld op sportpark De Oosthoek en start om 14:30 uur.