12 maart, 14:30 uur: FIT Boys – BSVV

8 maart 2022
de Webmaster

Zaterdag 12 maart staat de eerste in de rij van twee belangrijke wedstrijden voor de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe op het programma. De wedstrijd tegen nummer 11 uit de ranglijst BSVV, de Boven Smilde Voetbal Vereniging. 3 dagen later 15 maart kruis de ploeg in Coevorden de degens met nummer 13 CSVC. Maar eerst dus thuis tegen de Zwart-gele formatie van afscheidnemende trainer/coach Ben Battering en assistent-trainer Arnold van de Broek. Potjes die altijd op het scherpst van de snede gespeeld worden en waar er aan een hoge amusementswaarde geen gebrek is. RTV Drenthe zal er wel niet op af komen, die hebben al de nodige interessante beelden van BSVV gemaakt afgelopen zaterdag tegen ZZVV.

BSVV vergaarde in de beker slechts 1 punt door verliespartijen tegen ODV (0 – 3) en Haulerwijk SV (1 – 0) en een gelijkspel tegen ONR (1 – 1). In de competitie won het 2 keer (van SVN’69 en CSVC), speelde het 4 keer gelijk en verloor het 5 keer. Dat leverde 10 punten op en voor een laag geklasseerd team, heeft de topscoorder er al best wat doelpunten in liggen. Jordy de Groot heeft er al 8 in liggen. Volgens een ingewijde binnen de club kan het 1e van BSVV wel opdoeken als Jordy stopt. Hij neemt de helft van de productie van BSVV voor zijn rekening (16 voor en 21 tegen).

FIT Boys lijkt week voor week sterker voor de dag te komen. Daar waar bijvoorbeeld tegen Hoogeveen voor de winterstop nog kansloos verloren werd, gaf het de afgelopen 2 wedstrijden de beide kampioenskandidaten ZZVV en Nieuwleusen meer dan goed partij. Tegen ZZVV leiden 2 foutjes ook 2 doelpunten in en tegen Nieuwleusen wist de oranje-zwarte formatie helemaal niet te scoren, maar won wel met 0 – 2 door 2 eigen doelpunten. Een goed resultaat en de eerste 3 punten hangen gewoon in de lucht, dat merk je aan alles. En dan moet het deze zaterdag maar gebeuren tegen BSVV.

De balans in de 21 onderlinge duels vanaf 1999 slaat nog in het voordeel van FIT Boys uit met 10 winstpartijen, 4 gelijke spelen en 7 verliespartijen. Het doelsaldo is 27 om 28 (-1). De ploegen lijken dus aardig aan elkaar gewaagd. 1 oktober 2011 is BSVV geen partij voor FIT Boys en komt er een 5 – 0 eindstand op het scorebord. Doelpuntenmakers Alfons Pot (2x), Mark Seubring (2x) en Ronald van Waardhuizen. De laatste ontmoeting eindigt in een 4 – 1 overwinning voor BSVV. De altijd optimistische en opportunistische Ben Batterink heeft het over een walk over, maar vergeet even dat na de 2 – 1 de druk van FIT Boys toeneemt en er ook kansen komen. Door de geboden ruimte countert BSVV naar 4 – 1. Maar dat zijn ook 3 punten. Kan FIT Boys de goede lijn van de laatste weken doorzetten of zorgt BSVV toch weer voor een verrassing door met een punt/punten uit Beilen te vertrekken?

De wedstrijd tussen FIT Boys en BSVV start op Sportpark Noord-West om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Derk Hofman.