FIT Boys wint nipt van Rottevalle

15 januari 2019
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries & Martin Datema, video: Dineke van Faassen)

Voor de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen was deze oefenwedstrijd tegen Rottevalle ook een weerzien met oud-1e elftaltrainer Ronald Bosman. De goede herinneringen werden nog even weer opgehaald, maar er moest ook nog gevoetbald worden. In een wedstrijd die onder barre omstandigheden gespeeld moest worden, het regende en waaide de hele avond, probeerden beide teams vooral te voetballen en op te bouwen van achteruit. Aan beide zijden ontstonden er mogelijkheden en kleine kansjes, maar er werd gerust met een brilstand. Na de rust begon FIT Boys uitstekend en drukte het Rottevalle ver terug. Er ontstonden ook wel kleine mogelijkheden. De middenfase van de 2e helft was van een minder niveau. Ook Rottevalle liet zien over een uitstekende ploeg te beschikken en combineerde af en toe prima door de FIT Boys-linies heen. In het laatste kwartier zette FIT Boys weer druk vooruit en juist op dat moment viel de goal. Op rechts bij de zijlijn kreeg FIT Boys een vrije bal. Dirk van Faassen, die zaterdag ook al liet zien een aardig schot in de benen te hebben, nam plaats achter de bal. Zijn hoge voorzet kwam, gedragen door de wind, toch in de goals terecht. De Rottevalle-keeper verklaarde na afloop: “De bal leek ver van de goal te komen, maar door de wind zeilde deze toch de verre hoek binnen.” Dit betekende de 1 – 0 en dit bleek 14 minuten laten ook de eindstand, toen de prima leidende Rene Broekman voor het einde floot.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting (45 Robert Haandrikman), Lars de Boer (45 Dirk van Faassen), Elwin Dam, Gerald Haandrikman (45 Tim Seubring), Matthijs Bonnen, Julian Boom, Jos Gerding, Kevin Kooistra (45 Mark Visser), Jako van Faassen, Mark Seubring en Stefan Eefting.

Zaterdag 19 januari om 14:30 uur op Sportpark Noord-West speelt FIT Boys zijn eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen ZZVV.