15 maart, 20:00 uur: CSVC 1 – FIT Boys 1

13 maart 2022
de Webmaster

Deze wedstrijd ging 26 februari niet door en zal dinsdagavond 15 maart om 20:00 uur worden gespeeld. De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh speelde zaterdag tegen BSVV en hoewel er in de 1e fase van de tweede helft sprake was van een overwicht, was de 0 – 0 wel een juiste afspiegeling van de krachtverhoudingen. CSVC verloor thuis met 0 – 2 van Vitesse’63 en zag verdediger Jurriaan Veldhuis met rood (twee keer geel) het veld verlaten. De wedstrijd tussen beide ploegen is een zogezegde ‘6 punten’ wedstrijd. Wie heeft na vanavond de rode lantaarn in zijn bezit en wie kan zelfs de 12e plek gaan innemen?

CSVC begon nog hoopgevend aan het seizoen door in de bekerpoule zelfs 3 keer te winnen van SVBO (1 – 5). Erica’86 (4 – 0) en NKVV (7 – 0) en ook in de 1e KO ronde werd er met 1 – 2 gewonnen van Fc Kraggenburg (4e klasse zondag). Maar helaas de bekercompetitie is geannuleerd en dus volop focus op de competitie. En dat is nodig, want met 2 punten uit 11 wedstrijden kan de ploeg van trainer/coach Nico Kats nog geen potten breken. Twee keer een gelijkspel en zeven keer een verliespartij met een doelsaldo van 6 voor en 33 tegen. Topscoorders zijn Ruben Meijer en Justin Regtop met 2 doelpunten.

FIT Boys overleefde de bekerpoule niet met een gelijkspel (1 – 1 Fc Assen), een verliespartij (3 – 7 Veenhuizen) en een winstpartij (2 – 0 Borger). Ook in de competitie wil het niet vlotten met een aantal duidelijke verliespartijen, maar ook enkele close wedstrijden die nipt verloren gingen door of het zelf de kansen niet afmaken of door het te makkelijk weggeven van kansen. De jonge ploeg van trainer/coach Otto Halmingh zit in een gigantische leercurve en maakt ook echt wel stappen, maar op cruciale momenten in wedstrijden ontbeert het de ploeg aan slimheid en voetbalgogme. Met 2 uit 12 en een doelsaldo van 4 voor en 37 tegen doet de ploeg van trainer/coach Otto Halmingh het gewoon niet goed. Het snakt naar een goed resultaat en een overwinning. Wie weet deze dinsdagavond neemt het de 3 punten mee uit Coevorden.

Beide ploegen troffen elkaar tussen 2000 en nu 28 keer. FIT Boys won 8 keer, speelde 7 keer gelijk en verloor 13 keer. Het doelsaldo is 38 voor en 52 tegen. CSVC lijkt dus in het voordeel. In het seizoen 2010/2011 won FIT Boys uit in Coevorden met 1 – 3 met een hattrick van Ronald van Waardhuizen. De ploeg uit Beilen drukte de Coevordenaren nog verder in degradatieproblemen (en zij degradeerden uiteindelijk ook) en eindigde zelf uiteindelijk 5e. De laatste CSVC – FIT Boys was de bekerwedstrijd in 2019 en die werd een prooi voor CSVC door met 2 – 0 te winnen. De statistieken wijzen CSVC als winnaar aan maar ‘de bal is rond’ en ‘wie één keer meer scoort dan de tegenstander wint’. Dinsdagavond om 21:45 uur weten we meer.

Dinsdagavond 15 maart om 20:00 uur spelen CSVC en FIT Boys op sportpark Klinkenvlier in Coevorden tegen elkaar en deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Leon Nanninga.