Voorbeschouwing FIT Boys 1 – Bant 1

14 maart 2019
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelt zaterdag 16 maart een zeer belangrijke competitiewedstrijd thuis tegen Bant. En FIT Boys wil maar één ding en dat is de schande van de uitwedstrijd tegen Bant (5 – 0 verlies) uitwissen. Maar ook de reeks van voor 9 maart weer oppakken. De 10 punten uit de eerste 4 wedstrijden smaakten naar meer, maar Nieuwleusen verbrak deze reeks bruut en won met 5 – 0 van FIT Boys. Bant verloor na de winterstop drie keer, maar vorige week was er de winstpartij tegen Hollandscheveld (4 – 1). En de ploeg droeg hiermee de rode lantaarn over aan SVN’69. De vraag is zaterdag of Bant (in)directe degradatie nog kan voorkomen of dat FIT Boys weer een sprong naar boven kan maken op de ranglijst.

Bant
De ploeg uit Bant staat voor het 2e seizoen onder leiding van trainer/coach Wim Jonkers. De ploeg speelde tussen 2009 en 2012 in de 2e klasse, degradeerde toen en speelde in 2015-2016 zelfs nog in de 4e klasse. Dit seizoen in de beker werd er 2 keer gelijkgespeeld en 1 keer verloren. In de competitie behaalde de ploeg totaal 9 punten, 2 keer winst (waarvan 1 maal tegen FIT Boys (5 – 0)) en 3 keer een gelijkspel. Het scoorde 22 keer en kreeg er ook 41 tegen (-19). Voorin wordt er makkelijk gescoord, maar achterin krijgt de ploeg ze ook makkelijk tegen. Bant staat nog 6 punten achter op de veilige plek die nu wordt ingenomen door BSVV. Het zal er dus alles aan doen om FIT Boys voor de tweede keer te verrassen en dus te winnen.

FIT Boys
FIT Boys had na de winterstop en mooie reeks neergezet, tot vorige week uit tegen Nieuwleusen toen er kansloos werd verloren met 5 – 0 (reststand van 10 minuten zal 4 mei uitgespeeld moeten worden). Veel vervelender was het uitvallen van Jonathan Schans. Door een harde bal van dichtbij op zijn hoofd leek het allemaal best ernstig, maar gelukkig viel het mee en bleek hij een hersenschudding te hebben. FIT Boys heeft in meerdere opzichten geen makkelijk seizoen. In de eerste 12 wedstrijden behaalde de ploeg slecht 10 punten en gedurende het hele seizoen wil de ziekenboeg maar niet leegraken. Toch had de ploeg van trainer/coach Joop van Dalfsen een hele sterke reeks na de winterstop met 10 uit 4 en 4 voor en 1 tegen. Tot Nieuwleusen vorige week. In de beker won het één keer, verloor het één keer en speelde het gelijk tegen Elim, de gedoodverfde kampioen in de 3e klasse D. Na de winterstop dus 10 uit 5 en een doelsaldo van 4 voor en 6 tegen (-2). Voor de winterstop behaalde het 10 uit 11 met een doelsaldo van 12 voor en 24 tegen (-12). FIT Boys wil revanche nemen voor de eclatante verliespartij uit tegen Bant en absoluut winnen, ook om de aansluiting met de middenmoot te houden.

De historie
De beide teams hebben geen lange historie. Alleen in het seizoen 2013/2014 kwamen de ploegen elkaar tegen. Het resultaat uit dat seizoen:

  • 2013/14: uit 7 september 3 – 3 (Tim Seubring, Leon Timmerman, Mark Seubing II), thuis 18 januari 3 – 3 (Ruud Seubring (2x), Gerald Haandrikman).
  • 2018/19: uit 27 oktober 5 – 0.

LEES HIER het verslag van de wedstrijd op 7 september 2013.

De wedstrijd tegen Bant op Sportpark Noord-West start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H. van der Bij.