Voorbeschouwing FIT Boys 1 – SVM 1

16 mei 2019
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelt zaterdag 18 mei de een na laatste competitiewedstrijd thuis tegen SVM Marknesse. De belangen zijn bij beide groot, maar liggen op totaal verschillend vlak. SVM is in een hevige strijd verwikkeld met Elim om het kampioenschap in de 3e klasse D. Beide ploegen staan op 56 punten, maar Elim heeft een beter doelsaldo (+35 om +27). Elim speelt uit tegen SVN’69 en volgende week treft SVM thuis BSVV en krijgt Elim Bant op bezoek. FIT Boys staat 10e en 4 punten voor op BSVV en Hollandscheveld, die strijden om de laatste ticket in de nacompetitie voor degradatie naar de 4e klasse. En deze ploegen spelen onderling tegen elkaar deze zaterdagmiddag. Bij winst voor één van beide en ongeacht het resultaat van FIT Boys zelf tegen SVM is FIT Boys volgend seizoen ook weer 3e klasser. Toch zal FIT Boys een goed resultaat willen neerzetten na een hele reeks van slechte resultaten. En wat SVM wil is duidelijk.

SVM Marknesse
SVM Marknesse heeft na de winterstop 10 van de 12 wedstrijden gewonnen, ook van Elim (4 – 3). Er werd 2 keer verloren van ZZVV (1 – 2) en Nieuwleusen (1 – 0). Doordat Elim het na de winterstop minder deed, staan beide ploegen nu gelijk. Opvallend in de reeks is nog wel de magere 0 – 1 winst tegen Bant, de al gedegradeerde club die vorige week nog met 11 – 0 verloor van SCD’83. Bant hield SVM lang op 0 – 0, maar in de 61e minuut viel toch de 0 – 1. SVM is een vereniging die jaren tussen de 3e en 4e klasse op en neer pendelde, met 1 uitstapje naar de 2e klasse L (seizoen 2013-2014). Het zou mooi zijn voor scheidend trainer Koos van der Galiën dat hij afscheid kan nemen met een kampioenschap en promotie naar de 2e klasse. Dan kan nieuwe trainer Martin de Jong direct aan de bak. Binnen de selectie scoort spits Bart Bakker de doelpunten makkelijk, 9 totaal. En met keeper Christiaan Haagsma, voormalig keeper van Flevo Boys, heeft de ploeg een betrouwbare sluitpost.

FIT Boys
FIT Boys heeft van de 7 overwinningen dit seizoen er 5 in de periode van 19 januari tot en met 30 maart gehaald. Deze 21 punten samen met de 5 gelijke spelen (5 punten) maakt dat de ploeg 26 punten heeft. De ploeg heeft dit seizoen 22 selectiespelers en een aantal spelers van het 2e en de JO19 moeten gebruiken, omdat de ziekenboeg op sommige momenten uitpuilde. Afgelopen zaterdag uit tegen Hollandscheveld (3 – 0 verlies) waren er nog 14 fitte spelers en de keeper van de JO19. Na deze wedstrijd waren er nog 12 fitte spelers en draait het verzorgingsteam van FIT Boys deze week weer overuren. 8 geblesseerde spelers en 3 afwezigen. Benieuwd welke opstelling trainer/coach Joop van Dalfsen uit zijn hoge hoed zal toveren. Uiteraard zal er met een schuin oog gekeken worden naar de verrichtingen in Bovensmilde, maar zal de ploeg toch proberen voor een goed resultaat te gaan tegen SVM. Aan FIT Boys-zijde is Stefan Eefting met 6 doelpunten topscoorder. En ook de FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting laat week in week uit zien een betrouwbare sluitpost te zijn. Kijken welke keeper het langst de nul kan houden.

De historie
Dit seizoen werd het in de uitwedstrijd op 6 oktober 1 – 0 voor SVM, terwijl beide trainers zich al neergelegd hadden bij een puntendeling. Een zuur verlies voor FIT Boys. In het seizoen 2015-2016 speelden beide ploegen ook in de 3e klasse D. Uit won FIT Boys met 2 – 3 door doelpunten van Rick Koops, Dirk Jan Smelt en Ed. Thuis verloor FIT Boys van SVM met 1 – 2 (doelpunt: Jos Gerding). In het seizoen 2006-2007 werd er uit met 2 – 1 verloren (doelpunten: Mark Slagter 2x en Edwin Roijinga). Thuis werd het 1 – 1 (doelpunten: Mark Slagter en Robbert Dijkema). Heel ver terug (2000-2001) speelde beide ploegen in de 5e klasse en werd er uit 0 – 0 gespeeld en thuis werd er met 2 – 3 verloren.

Van de wedstrijd SVM – FIT Boys uit het seizoen 2015-2016 kun je HIER het verslag lezen.

De wedstrijd op zaterdag 18 mei op Sportpark Noord-West in Beilen start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. Brinkman.