Voorbeschouwing: Hoogeveen 1 – FIT Boys 1

15 november 2017

Zaterdag 18 november gaat de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding op bezoek bij nummer 3 Hoogeveen. FIT Boys speelde vorige week zaterdag Hollandscheveld de 1e helft van de mat, maar de score was slechts 0 – 2 (Tim en Ruud Seubring) terwijl het ook eenvoudig 0 – 3 of 0 – 4 had kunnen staan. In de 2e helft waren de eerste mogelijkheden ook nog voor FIT Boys, maar daarna draaide het spelbeeld om en scoorde Hollandscheveld in zo’n 20 minuten tijd 4 keer. Eindstand derhalve 4 – 2. Hoogeveen speelde 2 weken geleden uit tegen Hollandscheveld en wist daar wel te winnen met 1 – 4 na een 1 – 0 achterstand. Guido ten Cate scoorde 2 keer en Eduard Kobes en Geert Jan de Blecourt maakten de 4 vol.

Deze competitie
Hoogeveen won deze competitie 3 keer, speelde 3 keer gelijk en verloor 1 keer. Er werd verloren van SCD’83 met 0 – 2, maar daarna volgden er winstpartijen en gelijkspelen. SVN’69 (0 – 0), SCN (2 – 0), Hardenberg’85 (1 – 1), OZC (2 – 2), FDS (11 – 0) en Hollandscheveld (1 – 4). Topscoorder is Guido ten Cate met 6 doelpunten.

FIT Boys speelde zeven keer deze competitie. In de competitie-opening speelde FIT Boys de Midden-Drenthe derby tegen BSVV. BSVV won knap met 0 – 1 en ook tegen 10 man wist FIT Boys daarna niet te scoren. Ook uit tegen ZZVV werd er met 1 – 0 verloren door een vroege goal (4e minuut). Daarna thuis tegen OZC werd er overtuigend gewonnen. Al werd het maar 1 – 0, FIT Boys speelde een sterke en gewonnen wedstrijd. Tegen LTC speelde de ploeg de 1e helft zwak en stond bij de rust met 1 – 4 achter. Het werd nog 3 – 4 met de ultieme kans op de gelijkmaker, maar dat mocht niet zo zijn. Drie weken geleden uit bij Tonego werd er met 1 – 1 gelijkgespeeld, na een 1 – 0 achterstand. Twee weken geleden kwam door de late gelijkmaker van Tim Seubring de 1 – 1 op het scorebord. En vorige week het verlies tegen Hollandscheveld (4 – 2). En dat levert dan maar 5 punten op, dus de ploeg snakt naar een overwinning. Aan FIT Boys-zijde is spits Ruud Seubring topscoorder met 3 doelpunten.

De historie
De beide teams hebben geen rijke historie en kwamen elkaar alleen eerder in seizoen 2015/2016 tegen. FIT Boys won 1 keer en speelde 1 keer gelijk (doelsaldo 3 – 2). De resultaten:

2015/2016:
1 – 1 (doelpunt: Ruud Seubring)
thuis 2 – 1 (doelpunten: Drik Jan Smelt en ?)

De wedstrijd in Hoogeveen wordt gespeeld op sportpark Bentinckspark en start om 14:30 uur.