18 sept, 14:30 uur bekerwedstrijd: FIT Boys – Borger

14 september 2021
de Webmaster

Zaterdagmiddag om 14:30 uur speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh de 3e bekerwedstrijd thuis op Sportpark Noord-West tegen Borger. FIT Boys zou door de week op woensdag 15 september ook nog oefenen tegen Borger, maar dat is afgeblazen. De ziekenboeg van FIT Boys zit al weer (te) vol met 4 geblesseerde spelers. En dan is 25 september, de start van de competitie, net even belangrijker om iedereen weer fit te hebben.

Borger komt uit in de 4e klasse D en in het afgebroken seizoen 2019/2020 werd de ploeg van trainer/coach Arne Joling (hij gaat zijn 8e seizoen al weer in) 1e in de 5e klasse F en dat leverde promotie naar de 4e klasse op. Vorig seizoen stond ploeg na 3 wedstrijden keurig 5e. Met recht dus een sterke 4e klasser. Het verhaal van FIT Boys is bekend, een jonge ploeg en dan zijn ‘geduld’ en ‘bouwen’ toverwoorden. Maar de ploeg moet wel snel leren, want 25 september wacht de competitie en dan treft FIT Boys niet de minste tegenstander. Kampioenskandidaat DVC Dedemsvaart wordt dan bezocht.

In het verleden tussen 2002 en 2020 troffen de teams elkaar in officiële wedstrijden 18 keer. FIT Boys won daarvan 11 keer, speelde 2 keer gelijk en 5 keer was Borger de sterkste. Het doelsaldo is 50 voor en 32 tegen. Maar waarschijnlijk zal er zaterdag sprake zijn van meer gelijkwaardigheid. Vermeldenswaardig moment uit het verleden. In het seizoen 2007/2008 won FIT Boys thuis met 2 – 1 van Borger door doelpunten van Tristan Haurissa en Alfons Pot. FIT Boys-trainer Epke Brouwer (woonplaats Borger) en 2 spelers van Borger (op de tandem) kwamen op de fiets en fietsten na de wedstrijd samen weer terug naar Borger.

De wedstrijd tussen FIT Boys en Borger op Sportpark Noord-West start zaterdag 18 september om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Hans Bulthuis.