Voorbeschouwing Achilles’94 – FIT Boys

14 oktober 2019
de Webmaster

Zaterdag speelt FIT Boys de 5e competitiewedstrijd in de 3e klasse D uit tegen Achilles’94. Tegenstander Achilles’94 ligt op kampioenskoers en pakte zaterdag wederom een overwinning uit bij ZZVV (0 – 3). De andere 3 wedstrijden werden ook gewonnen en zo heeft de ploeg uit Assen al 12 punten en doelsaldo van +20 (22 voor en slechts 2 tegen). FIT Boys heeft een moeilijke start van de competitie. Het begon met een derby tegen BSVV (1 – 0 winst), maar daarna trof het linkerrijtje ploegen Hoogeveen (1 – 0 verlies) en Nieuwleusen (2 – 1 verlies) en zaterdag werd er met 1 – 4 verloren van SCD’83. Doelpuntenmakers aan FIT Boys zijde zijn Martijn de Vries, Mark Seubring en Elwin Dam.

Onderlinge confrontaties
Beide teams hebben geen verleden. Achilles’94 zaterdag bestaat nu 3 seizoenen en is begonnen in de 5e klasse. Het werd 1 keer kampioen en promoveerde 1 maal via de nacompetitie en speelde vorige seizoen in de 3e klasse C. In dat seizoen werd de ploeg 7e op 11 punten van de degradatieplek. Een muis grijs seizoen dus, maar de ontwikkelingen op sportpark Marsdijk keerden toen al ten gunste van de zaterdagtak. De in financiĆ«le problemen verkerende vereniging trok zijn zondag elftal terug en kon zo de zaterdagtak voorzien van een kwaliteitsinjectie binnen de 1e selectie. Diverse zondag-spelers stapten over en Achilles stippelde een mooi toekomstplan uit om binnen 3-4 jaar het zaterdagteam ook op Hoofdklasseniveau te laten acteren. Die plannen trokken ook nog enkele kwaliteitsspelers aan van buiten Achilles en dan krijg je een team op hoofd-/1e klasse niveau in de 3e klasse. En de cijfers tot nu toe liegen er niet om en maken duidelijk wie kampioenskandidaat nummer 1 is in de 3e klasse D. Met 12 uit 4 en een doelsaldo van +20 (22 voor en 2 tegen) is de ploeg hard op weg naar de 1e periode en waarschijnlijk ook naar het kampioenschap. Kan FIT Boys daar een stokje voor steken? De hoop voor de ploeg van trainer/coach Joop van Dalfsen is dat de blessurelijst wat gaat inkorten. Twee weken geleden waren er nog 5 blessures (inclusief de reservekeeper) en een schorsing. Vorige week waren er nog 4 blessures. In de eerste 3 wedstrijden liet FIT Boys zien een degelijke ploeg te zijn die vanuit een sterke organisatie kan spelen. Met een 1 – 0 winst en 1 – 0 en 2 – 1 verlies deed de ploeg het gezien de mogelijkheden qua selectie naar behoren. Vorige week was een uitschieter in negatieve zin, al had de ploeg bij een 1 – 3 achterstand de unieke kans op de 2 – 3 vanaf 11 meter, maar deze 100%-kans werd gemist en verloor het uiteindelijk met 1 – 4. Tijd voor revanche! Tijd om de perfecte organisatie weer goed neer te zetten? Kan FIT Boys dan gaan stunten tegen de aanstaande kampioen? Zaterdagmiddag om 16:45 uur weten we meer.

De wedstrijd zaterdagmiddag op Sportpark Marsdijk staat onder leiding van scheidsrechter Jasper Wiersema uit Grootegast en start om 15:00 uur.