Voorbeschouwing: FIT Boys 1 – Nieuwleusen 1

18 oktober 2018
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelt zaterdag 20 oktober zijn vijfde competitiewedstrijd thuis tegen koploper Nieuwleusen. Nieuwleusen heeft tot nu toe een clean sheet met 12 punten uit 4 wedstrijden. Afgelopen zaterdag won de ploeg thuis met 3 – 0 van SCD’83. FIT Boys bood top 5 ploeg Lutten meer dan goede tegenstand. Het won de wedstrijd op fysieke gesteldheid en inzet, maar stond achter met slechts 1 punt aan de finishlijn. Tegenstanders (Lutten) omschrijven FIT Boys als volgt: “Fit Boys is een stugge ploeg, die met veel inzet het spel van de tegenstander probeert te ontregelen.” Dat zal zaterdag ook weer moeten gebeuren met aan het eind van de wedstrijd nu wel een beloning.

Nieuwleusen
In de beker won Nieuwleusen 2 keer (0 – 3 tegen SEH en 3 – 4 Bruchterveld), maar moest hun meerdere erkennen in Hattem (0 – 3). Nick Holsappel en Tom Vasse waren topscoorder met elk 2 doelpunten. In de competitie begon de ploeg van trainer/coach David Leeuw dus gewoon heel erg goed met 4 overwinningen op rij. Overwinningen op Hollandscheveld (2 – 3), Hoogeveen (4 – 0), ZZVV (1 – 4) en SCD’83 (3 – 0) leverden 12 punten op en een doelsaldo van 14 voor en 3 tegen op (+11). Reinier Meijerink en Tom Vasse zijn competitietopscoorder met elk 4 doelpunten. Nieuwleusen is dus een ploeg die makkelijk scoort en weinig doelpunten tegen krijgt.

FIT Boys
FIT Boys heeft een drukke voorbereiding gehad met veel oefen- en bekerwedstrijden. In 5 oefenwedstrijden en 3 bekerwedstrijd werd 18 keer gescoord en kreeg de ploeg 15 doelpunten tegen. 2 – 1 verlies (Grijpskerk), 0 – 3 winst (Waskemeer), 3 – 2 verlies (Veenhuizen), 1 – 5 (VEV beker), 5 – 2 verlies (Willemsoord), 3 – 0 winst (Borger), 2 – 0 verlies (CSVC beker) en 2 – 2 (Elim beker). Stefan Eefting was met 6 doelpunten topscoorder van de voorbereiding en ook in de competitie is hij de topscoorder met 3 doelpunten na drie wedstrijden. Tegen Avereest en SVM werden in de laatste fase van de 2e helft de punten/het punt nog weggegeven. Tegen BSVV waren de rollen omgedraaid en pakte FIT Boys in de laatste fase de overwinning. en afgelopen zaterdag wist FIT Boys een goede wedstrijd niet te belonen met 3 punten. Met deze inzet en wedstrijdinstelling kan nummer 8 FIT Boys zomaar voor een verrassing gaan zorgen tegen de koploper.

De historie
In het seizoen 2016-2017 speelden beide ploegen ook in de 3e klasse D. Uit won Nieuwleusen (1 – 0, doelpunt Tom Vasse). Thuis werd er met 0 – 3 verloren (doelpunten Mark de Weerd en Reinier Meijerink (2x)). Van de wedstrijd FIT Boys – Nieuwleusen uit het seizoen 2016-2017 kun je HIER het verslag lezen.

De wedstrijd op zaterdag 20 oktober in Beilen op Sportpark Noord-West start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. Wenting.