Voorbeschouwing: Avereest 1 – FIT Boys 1

19 september 2018
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen gaat zaterdag 22 september dan eindelijk beginnen aan de competitie tegen het onbekende Avereest. Er zijn heel wat oefen- en bekerwedstrijden gespeeld, maar die resultaten tellen zaterdag niet meer. Zaterdag gaat het om de ‘knikkers’ en is het enige dat telt 3 punten en dus een goede start in de 3e klasse D.

Avereest
Avereest speelde in de beker tegen twee 4e klassers en één 3e klasser en werd 2e in de poule. Gewonnen werd er van Noord Veluwe Boys (2 – 1) en ’s Heerenbroek (3 – 0), maar verloren werd er van CSV’28 (3 – 2). Het bekeravontuur is dus over. Oefenwedstrijden speelde de ploeg van trainer/coach Stef Lamberink niet. 6 seizoenen achter elkaar was Avereest 4e klasser, met de laatste 5 jaar klasseringen in het linker rijtje. Vorige seizoen pakte het een periode en promotie naar de 3e klasse. Het eindigde met 49 punten uit 22 wedstrijden dus 2e en had een doelsaldo van 69 voor en 29 tegen. Met Yorick Bonen en Jurgen Visscher heeft Avereest twee topschutters in huis. Zij scoorden vorig seizoen in de 4e klasse 20 en 24 keer.

FIT Boys
FIT Boys heeft een wisselvallige voorbereiding gedraaid. De resultaten waren wisselend, maar ook gedurende een wedstrijd kan het team enorm niveauverschil laten zien. Sommige goede fases werden afgewisseld met mindere momenten en slordigheden. In 5 oefenwedstrijden en 3 bekerwedstrijd werd 18 keer gescoord en kreeg de ploeg 15 doelpunten tegen. 2 – 1 verlies (Grijpskerk), 0 – 3 winst (Waskemeer), 3 – 2 verlies (Veenhuizen), 1 – 5 (VEV beker), 5 – 2 verlies (Willemsoord), 3 – 0 winst (Borger), 2 – 0 verlies (CSVC beker) en 2 – 2 (Elim beker). Stefan Eefting heeft tot nu toe in de voorbereiding 6 keer gescoord, maar was de laatste 2 bekerwedstrijden geblesseerd, maar viel de 2e helft tegen Elim wel weer in. Jonathan Schans raakte geblesseerd tegen Elim. Hopelijk is hij op tijd fit voor de 1e competitiewedstrijd. Vorig seizoen had de ploeg een lastig seizoen en kon het één speelronde voor het einde zich veilig spelen. Het seizoen 2016-2017 werd FIT Boys 10e en was het geen successeizoen. In de 6 seizoen daarvoor speelde de ploeg steevast in het linkerrijtje, pakte meestal een periode en werd in het seizoen 2011-2012 kampioen en promoveerde naar de 2e klasse (om na 1 jaar weer te degraderen). Dit seizoen hoopt de ploeg weer voor het linker rijtje te gaan en misschien wel een periode te pakken.

De wedstrijd op zaterdag 22 september in Balkbrug op Sportpark De Balk start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G.W.F. Moeken.