Voorbeschouwing FIT Boys – Klazienaveen

17 november 2019
de Webmaster

Zaterdag 23 november speelt FIT Boys zijn 9e competitiewedstrijd thuis tegen Klazienaveen. Tegenstander Klazienaveen speelde donderdagavond ook voor de beker en won met 4 – 0 van CEC (zondag 3e klasse C) door doelpunten van Bart Buirs (2x), Patrick Bloemberg en Melroy Hemme. In de competitie had de ploeg van trainer/coach Patrick Beek een stroefe start met 3 punten uit de eerste 4 duels. Daarna volgden 7 punten uit 4 duels en dus is de lijn omhoog ingezet. Met 10 punten uit 8 duels staan de Klazienaveners 6e met 17 doelpunten voor en 18 tegen. Topscoorder is Nick van der Sleen met 4 doelpunten. FIT Boys heeft het zwaar in de 3e klasse D met slechts 2 overwinningen en dus 6 punten. Tegen BSVV en SVN’69 werd gewonnen, van de top 4 werd verloren en van SCD’83 en Hardenberg’85 twee weken geleden (1 – 4). Het zal alle zeilen moeten bijzetten om rechtstreekse degradatie of de P/D-plekken te ontlopen. Topscoorders zijn Elwin Dam, Stefan Eefting en Martijn de Vries met elk 2 doelpunten.

Onderlinge confrontaties
Beide teams hebben een verleden met elkaar, met name tussen 2000 en 2012. Van de 12 ontmoetingen won FIT Boys er 2, speelden de ploegen er 3 gelijk en verloor het er 7. Het doelsaldo is in het nadeel van FIT Boys, 14 voor en 26 tegen. Op 10 september 2011 won FIT Boys met 3 – 0 van Klazienaveen door doelpunten van Alfons Pot, Ruud Seubring en Jos Gerding. In dat seizoen werd FIT Boys ook kampioen en promoveerde het naar de 2e klasse. In deze wedstrijd debuteerde Renaldo Boom en speelden Jermo Verbeek en Frank Benjamins ook nog mee. Klazienaveen won op 10 oktober 2009 met 1 – 5 door doelpunten van Marice Post, Patrik Langendoen, Iwan Lamberts, Martijn ten Cate en Mark de Jager. Leider Martin Datema was na afloop reĆ«el: “Dit Klazienaveen was gewoon de betere ploeg”. Eens kijken of dit deze zaterdagmiddag ook weer zo is, of dat FIT Boys een punt/punten aan het totaal kan toevoegen.

De wedstrijd vandaag op Sportpark Noord-West in Beilen staat onder leiding van scheidsrechter Peter van der Born en start om 14:30 uur. Pupil van de Week is Iwan Lindemulder van JO8-1.