Voorbeschouwing LTC 1 – FIT Boys 1

22 maart 2018

Zaterdag 24 maart speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding de uitwedstrijd tegen LTC. LTC is de nummer 3 in de 3e klasse D en FIT Boys staat 13e. FIT Boys speelde vorige week niet tegen Tonego door een algehele afgelasting op Sportpark Noord-West. LTC won vorige week met 2 – 6 van Hollandscheveld na een 2 – 0 achterstand. De thuiswedstrijd in Beilen tussen FIT Boys en LTC voor de winterstop was spectaculair. Na een 1 – 4 achterstand bij rust, kam FIT Boys nog terug tot 3 – 4 en had vlak voor de tijd de ultieme kans op de gelijkmaker. De inzet werd echter uit de kruising geranseld. Zaterdag is winst het enige dat telt voor FIT Boys.

Deze competitie
LTC behaalde deze competitie 32 punten uit 17 wedstrijden. Het won 9 keer, speelde 5 keer gelijk en verloor 3 maal. LTC opende de competitie sterkt met 3 winstpartijen tegen Hardenberg’85 (2 – 0), SCD’83 (0 – 2) en SVN’69 (2 – 0). Tegen FDS volgde een gelijkspel (2 – 2) en daarna 3 – 4 winst op FIT Boys en 3 – 1 winst op Hollandscheveld. Tegen laagvlieger SCN volgde de eerste verliespartij (3 – 1) en daarna volgden 4 gelijke spelen op rij. Tegen BSVV (1 – 1), OZC (0 – 0), Lutten (2 – 2) en Tonego (3 – 3) werd het allemaal gelijk. Na de winterstop werd er 2 keer verloren van Hoogeveen (0 – 2) en Hardenberg’85 (2 – 1). De laatste 4 competitiewedstrijden werden gewonnen. Tegen FDS dik (7 – 0) en ook van ZZVV (1 – 2), SCN (4 – 0) en Hollandscheveld vorige week (2 – 6). LTC scoorde 42 keer en kreeg 22 doelpunten tegen (+20). Topscoorder is Marc Heerings met 10 doelpunten.

FIT Boys speelde dertien keer deze competitie, waarvan 3 keer winst 2 keer gelijkspel en 8 keer een verlies. In de competitie-opening speelde FIT Boys de Midden-Drenthe derby tegen BSVV. BSVV won knap met 0 – 1 en ook tegen 10 man wist FIT Boys daarna niet te scoren. Ook uit tegen ZZVV werd er met 1 – 0 verloren door een vroege goal (4e minuut). Daarna thuis tegen OZC werd er overtuigend gewonnen. Al werd het maar 1 – 0, FIT Boys speelde een sterke en gewonnen wedstrijd. Tegen LTC speelde de ploeg de 1e helft zwak en stond bij de rust met 1 – 4 achter. Het werd nog 3 – 4 met de ultieme kans op de gelijkmaker, maar dat mocht niet zo zijn. Uit bij Tonego werd er met 1 – 1 gelijkgespeeld, na een 1 – 0 achterstand. Tegen Lutten kwam door de late gelijkmaker van Tim Seubring de 1 – 1 op het scorebord. Er werd verloren van Hollandscheveld (4 – 2) en daarna volgde het verlies met 6 – 0 tegen Hoogeveen. Thuis tegen SCD’83 werd er eindelijk gewonnen (3 – 1). De laatste wedstrijd voor de winterstop was tegen Hardenberg’85 en toen ging de ploeg hard onderuit (6 – 1 verlies). Maar de ploeg kwam uitstekend uit de winterstop en won met 2 – 1 van SCN. Daarna werd de uitwedstrijd tegen BSVV wegens sneeuwval afgelast en 10 februari werd op het kunstgras van OZC met 3 – 1 verloren. Twee weken geleden volgde een verlies tegen koploper Lutten (5 – 2) en vorige week ging de wedstrijd tegen Tonego niet door. En dat leverde 11 punten op met een doelsaldo van 17 voor en 34 tegen (-17). Aan FIT Boys-zijde zijn middenvelder Jos Gerding en aanvaller Stefan Eefting topscoorder met elk 4 doelpunten.

De wedstrijd op Sportpark De Hoogte in Assen start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Boland.