Voorbeschouwing FIT Boys 1 – ZZVV 1

20 januari 2020

Zaterdag 25 januari start voor de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Arjan Schepel de 2e seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen ZZVV. ZZVV sloot de 1e seizoenshelft af met een duidelijke overwinning op SCD’83. Het werd maar liefst 7 – 0 met doelpunten van Jovanni van Dijk (3x) en Janou van Veen en Paul Bos (beide 2x). ZZVV staat keurig 7e met 16 punten uit 12 wedstrijden en een doelsaldo van 24 voor en 21 tegen (+3). De ploeg van trainer/coach Herman Schonewille heeft de resultaten mooi in evenwicht. Het won 4 keer, speelde 4 keer gelijk en verloor ook 4 keer. Topscoorder is Jovanni van Dijk met 8 doelpunten. FIT Boys beleefde tot nu toe een heel zwaar seizoen. Met maar twee winstpartijen (tegen BSVV (1 – 0) en SVN’69 (1 – 2) heeft de ploeg van coach Arjan Schepel slechts 6 punten. Het won 2 keer en verloor 9 keer en de ploeg heeft een doelsaldo van 11 voor en 32 tegen. De laatste speelzaterdag thuis voor de winterstop tegen Lutten stond het bij rust al 0 – 2 en werd het halverwege de 2e helft 0 – 3. Matthijs Bonnen scoorde nog wel de eretreffer, maar dit leverde geen punten op. Topscoorders zijn Elwin Dam, Stefan Eefting, Martijn de Vries en Matthijs Bonnen met elk 2 doelpunten. Overigens wordt de inhaalwedstrijd tegen Hollandscheveld (gestaakt in de rust door een blessure bij de scheidsrechter bij een 1 – 1 stand) nu 22 februari ingehaald.

Onderlinge confrontaties
Beide teams hebben een lange historie, vanaf 2001 al 20 keer. En in deze 20 ontmoetingen werd er 9 keer gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 4 keer verloren. Memorabele ontmoetingen tussen beide ploegen zijn er legio. Zo ook 10 mei 2003 toen FIT Boys met 7 – 0 won door doelpunten van Aljon Stahlmecke (2x), Berry van der Giezen (2x), Edwin Roijinga, Joost van het Reve en Alfons Pot. Leider Martin Datema zei achteraf: “Het hadden ook dubbele cijfers kunnen zijn”. De teller bleef steken op 7. Het eerste doelpunt kwam van de voet van een speler waarvan je het niet zo snel verwacht: keeper Joost van het Reve. Een toegekende penalty in de 5e minuut werd door Joost onberispelijk ingeschoten en hij was hier erg mee in zijn nopjes. 22 april 2017 won ZZVV met 5 – 2 en Paul Bos scoorde 4x en Anne Klein maakte de 5 vol. Voor FIT Boys scoorden Leon Timmermans en Rick Koops. JO19-keeper Mark Hessels maakte zijn debuut in het 1e door een hersenschudding bij Peterjan Oosting.

ZZVV wil zich handhaven in de middenmoot en zal de 3 punten mee willen nemen naar Zuidwolde. Voor FIT Boys is elke wedstrijd na de winterstop een finale en telt alleen de winst om van de vervelende laatste plaats af te komen.

De wedstrijd zaterdag 25 januari op Sportpark Noord-West in Beilen staat onder leiding van scheidsrechter Wubbo Scholtens uit Haren en start om 15:00 uur.