Voorbeschouwing Lutten 1 – FIT Boys 1

20 mei 2019
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelt zaterdag 25 mei de laatste competitiewedstrijd uit tegen Lutten. En FIT Boys moet aan een heel vreemd seizoen, zowel qua verschil in goede en slechte resultaten als ook qua blessureleed, een passend einde geven. En dan geldt er maar één resultaat en dat is een positief resultaat om zo het seizoen positief af te kunnen sluiten. De ploeg wil ook de goede lijn van de wedstrijd vorige week thuis tegen kampioenskandidaat SVM doortrekken. En Lutten speelt helemaal nergens meer om na en wel erg vlakke 2e seizoenshelft met veel verliespartijen, ook tegen de onderste ploegen. Er liggen dus kansen voor de ploeg uit Beilen.

Lutten
Zoals gezegd speelt Lutten met name de 2e seizoenhelft een matige competitiehelft. Voor de winterstop werd er nog 6 keer gewonnen, 4 keer gelijkgespeeld en 2 keer verloren. Dit leverde 22 punten op en was het doelsaldo +7 (24 – 17). Na de winterstop waren er 4 winstpartijen, 2 gelijke spelen en 7 verliespartijen. Dit leverde 14 punten op en een doelsaldo van -7 (15 – 22). Een seizoen om snel te vergeten en voor Lutten is het een wedstrijd om des keizers baard. Het kan wel vrij uit spelen, de druk is er vanaf. Topscoorder is Ronald Kosse met 8 doelpunten.

FIT Boys
FIT Boys beleefde zijn wederopstanding na de winterstop toen er in 7 wedstrijden 16 punten werden gehaald. De ploeg hield in deze wedstrijden ook 5 keer de 0 achterin. Maar in de 6 wedstrijden daarop volgend kreeg het 24 doelpunten tegen en hield het in negatieve zin 5 keer de nul (scoorde dus niet). Afgelopen zaterdag tegen SVM speelde de ploeg met 12 eigen spelers en 2 spelers van het 2e en de JO19. En het gaf SVM het eerste half uur met name ook erg goed partij, knokte de hele wedstrijd voor elke meter en ook bij de 0 – 1 achter gingen de kopjes niet hangen. Met die instelling en die drang om te gaan voor een goed resultaat zal Lutten zaterdag bestreden gaan worden. Controle houden, de 0 is heilig en voorin de kansen die altijd komen nu wel benutten. Nog 90 minuten voluit gaan voor een goed resultaat en dan zit het seizoen er op. Volgens trainer/coach Joop van Dalfsen gaat het optreden van Guus Meeuwis vrijdagavond in Pesse niet door. Hij heeft geen stem. Zaterdagavond gaan de FIT Boys 1-mannen dan maar naar de Golden Earing.

De historie
In het seizoen 2016-2017 speelden beide ploegen ook in de 3e klasse D. Uit speelden beide ploegen gelijk (1 – 1, doelpunt Matthijs Bonnen). Thuis werd er overtuigend gewonnen met 4 – 1 (doelpunten Tim Seubring, Leon Timmerman (2x) en Dirk Jan Smelt). Vorig seizoen (2017-2018) werd het thuis 1 – 1 (doelpunt: Tim Seubring) en uit werd er kansloos verloren met 5 – 2 (Tim Seubring en Stefan Eefting). De wedstrijd eerder dit seizoen in Beilen eindigde in 0 – 0, al was Lutten daar het meest gelukkig mee omdat FIT Boys in de laatste fase van de wedstrijd wel erg aandrong en Lutten in een 1-8-2 opstelling een punt veilig wist te spelen.

Van de wedstrijd FIT Boys – Lutten uit het seizoen 2016-2017 kun je HIER het verslag lezen.

De wedstrijd op zaterdag 25 mei in Lutten op Sportpark De Kei start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P. Sanders.