Voorbeschouwing FIT Boys – CSVC

21 oktober 2019
de Webmaster

Zaterdag speelt FIT Boys de 6e competitiewedstrijd in de 3e klasse D thuis tegen CSVC. Tegenstander CSVC begon verrassend goed aan de competitie en won 3 keer op rij, verloor daarna onverwacht van Hollandscheveld en vorige week werd er weer gewonnen van ZZVV (2 – 0). Trainer/coach Reinoud Haak heeft met Justin Regtop een echte goalgetter in de gelederen. Justin scoorde al 5 keer en promovendus CSVC staat gewoon keurig 3e in de stand. FIT Boys heeft een moeilijke start van de competitie. Het begon met een derby tegen BSVV (1 – 0 winst), maar daarna trof het linkerrijtje ploegen Hoogeveen (1 – 0 verlies) en Nieuwleusen (2 – 1 verlies). Vorige week wer er met 1 – 4 verloren van SCD’83 en afgelopen zaterdag leek de ploeg van trainer/coach Joop van Dalfsen te stunten tegen gedoodverfde kampioen Achilles’94 toen het brutaal op 0 – 1 kwam, maar verloor het uiteindelijk met 4 – 1. Doelpuntenmakers aan FIT Boys zijde zijn Martijn de Vries, Mark Seubring, Elwin Dam en Tim Seubring. FIT Boys staat 13e in de stand.

Onderlinge confrontaties
Beide teams hebben een rijk verleden en dat begon in het seizoen 2000/2001. In totaal werd er 27 keer tegen elkaar gespeeld en won FIT Boys 8 keer, werd er 7 keer gelijk gespeeld en 12 keer verloren. Het doelsaldo is -8 met 37 doelpunten voor en 45 tegen. Meest in het oog springende winstpartij van FIT Boys was de wedstrijd van 1 september 2001 toen er met 6 – 1 werd gewonnen. Alfons Pot en Jeroen Datema scoorden elk 2 keer en Jord van der Hoest en Klaas Sanders elk 1 keer. In het verslag viel een wijze les te lezen: “De Beilenaren maakten vooral een strijdlustige indruk. Blijkbaar wilde de Beiler ploeg laten zien dat de uitschakeling in de bekercompetitie een vergissing was. Bovendien maakten de Coevordenaren vooraf een iets te zelfverzekerde indruk.” CSVC won op 9 november 2013 met 6 – 0 door doelpunten van Marco Cremer (2x), Sander Blaauw, Michel Groote, Rick Bos en Quinten Vos. De laatste confrontatie tussen beide teams dateert van vorig seizoen, de bekercompetitie (poulefase). Uit bij CSVC verloor FIT Boys met 2 – 0 (Hilko Koster en Justin Regtop). In het verslag viel te lezen: “Al met al een zeer matige wedstrijd van FIT Boys-zijde en met een beetje meer precisie had CSVC nog vaker kunnen scoren.” en “Voor teammanager Martin Datema was het een weerzien met zijn vrienden van CSVC in de bestuurskamer.” En laat nu net uitgerekend deze zaterdagmiddag oud-leider Martin Datema de teammanager van FIT Boys 1 zijn bij afwezigheid van teammanager Maurits Beuling. Kan FIT Boys weer stunten tegen een hoger geklasseerd team en dit ook vasthouden tot de 90e minuut? We zullen het rond 16:15 uur weten.

De wedstrijd zaterdagmiddag op Sportpark Noord-West staat onder leiding van scheidsrechter Fred Jansen uit Grolloo en start om 14:30 uur.