27 november, 14:30 uur: Hoogeveen – FIT Boys

22 november 2021
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh gaat deze zaterdag 27 november op bezoek in Hoogeveen om tegen de plaatselijke vv te spelen. En dan wel de zaterdagafdeling. Hoogeveen speelde vorige week niet vanwege een corona-besmettingsuitbraak bij tegenstander Avereest. Het oefende wel tegen SVVN (Sportvereniging Volharing Nijverdal) en won met 2 – 4. FIT Boys speelde thuis tegen Vitesse en kwam na 21 seconden (!!) op 1 – 0. Maar door twee reguliere en twee eigen doelpunten verloor het met 1 – 4. Voor Hoogeveen dus zaak het ritme in de 3e klasse D weer op te pakken en aansluiting te houden met de bovenste plaatsen. Voor FIT Boys is het zaak punten te gaan pakken om aansluiting te houden met de plaatsen die rechtgeven op rechtstreekse handhaving.

Hoogeveen ging in de beker eenvoudig door na de poulefase door dikke overwinningen op Nieuwe Balinge (12 – 0), DKB (0 – 3) en Beilen ZA (0 – 9). Tegen Flevo Boys vond de ploeg zijn beker-Waterloo en verloor thuis met 0 – 4. In de competitie wisselende resultaten met 4 winstpartijen, 1 gelijkspel en 2 keer verlies. Trainer/coach Edwin Sabander heeft het nog niet goed aan de praat. Topscoorder aan Hoogeveen kant is Ismael Ucan met 6 doelpunten.

FIT Boys heeft in de afgelopen 11 wedstrijden (3 beker- en 8 competitiewedstrijden) 1 keer gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en 8 keer verloren. De jonge talentvolle ploeg leert elke week en snakt naar een goed resultaat. Vorige week was het echt niet veel minder dan Vitesse’63 en met een beetje meer geluk haal je dan een punt. Dat geluk had de ploeg niet omdat het 2 eigen doelpunten maakte op een zeer ongelukkige manier. Een bal die via een hand in het doel rolde en een trap van de keeper op de rug van een medespeler die het doel in ging. Trainer/coach Otto Halmingh is druk bezig de jonge selectie meer voetbalgogme bij te brengen en slijpt het juiste tactische plan fijn. Topscoorder aan FIT Boys zijde zijn DaniĆ«l van der West, Ivo van Ewijk, Lars Hilberts en Jelmer van Dijk met elk 1 doelpunt.

De historie tussen beide ploegen gaat niet heel ver terug in de tijd. Vanaf het seizoen 2015/2016 hebben de ploegen elkaar 7 keer getroffen met 2 keer winst voor FIT Boys, 1 gelijkspel en 4 keer een winstpartij voor Hoogeveen. In het seizoen 2017/2018 speelde FIT Boys uit een kansloze wedstrijd (6 – 0 verlies), maar zorgde thuis voor een daverende verrassing door met 1 – 0 te winnen. Goudhaantje was toen Jos Gerding en de ploeg speelde toen met heel veel passie en inzet en met het mes tussen de tanden. Dat werkte toen uitstekend.

Zaterdag 27 november om 14:30 uur spelen Hoogeveen en FIT Boys op sportpark Bentinckpark tegen elkaar en deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wouter Bouw uit Peize.