28 sept: Voorbeschouwing Hoogeveen – FIT Boys

23 september 2019
de Webmaster

Zaterdag speelt FIT Boys de 2e competitiewedstrijd in de 3e klasse D uit tegen Hoogeveen. Tegenstander Hoogeveen speelde afgelopen zaterdag de topper tegen Klazienaveen. Beide teams hebben kampioensaspiraties, Hoogeveen al de laatste jaren Klazienaveen als degradant uit de 2e klasse. Tijdens de 1e wedstrijd werden deze aspiraties nog niet waargemaakt en won de gelukkigste ploeg en dat was Klazienaveen (1 – 0). Hoogeveen is er dus op gebrand, getuige hun voorbeschouwing, om voor eigen publiek een beter resultaat te halen. FIT Boys speelde de Midden Drenthe-derby thuis tegen BSVV. Een neutrale toeschouwer vatte de wedstrijd goed samen: “Jullie hebben zaterdag niet gevoetbald? “ Inderdaad was het spel van beide kanten slecht en waren de ploegen meer met elkaar en randzaken bezig, dan met voetballen. FIT Boys was in de persoon van youngster Martijn de Vries de gelukkigste en won met 1 – 0. Wel 3 punten, maar geen spel om over naar huis te schrijven.

Onderlinge confrontaties
Beide teams komen elkaar pas de laatste 3 seizoenen tegen, vanaf het seizoen 2016-2017. Totaal dus 6 keer en daarvan won FIT Boys 2 keer, speelden ze 1 keer gelijk en won Hoogeveen 3 keer. FIT Boys scoorde in deze 6 ontmoetingen slechts 6 keer en Hoogeveen 15 keer. Grootste uitslag voor Hoogeveen was de 6 – 0 in het seizoen 2017/2018. Als FIT Boys won was dat met 1 doelpunt verschil (2 – 1 en 1 – 0). De 1 – 0 was in het seizoen 2017/2018 toen FIT Boys onder leiding van trainer/coach Alex Padding vocht tegen degradatie. Op 31 maart 2018 stuurde FIT Boys op een slecht bespeelbaar veld kampioenskandidaat Hoogeveen met en 1 – 0 verlies naar huis. Matchwinner was toen Jos Gerding. Kan FIT Boys zaterdag 28 september weer voor een verrassing zorgen?

De wedstrijd vanmiddag op Sportpark Bentinckspark staat onder leiding van scheidsrechter Richard Venekamp uit Rolde en start om 14:30 uur.