29 apr Voorbeschouwing: FIT Boys 1 – Borger 1

27 april 2017
de Webmaster

Na de verliespartij uit tegen ZZVV zaterdag 22 april, staat komende zaterdag 29 april de confrontatie met nummer 11 Borger op het programma. FIT Boys speelt nog 3 wedstrijden, thuis dus tegen Borger (29 april), uit tegen kampioen DESZ (6 mei) en thuis tegen nummer 8 Hollandscheveld (13 mei). Voor DESZ en Hollandscheveld geldt dat er niets meer op het spel staat, dus misschien pakt dit goed uit voor FIT Boys. En dan is bekend of FIT Boys zich in de middenmoot van de 3e klasse D nestelt of dat er nog extra wedstrijden in de nacompetitie volgen. Het doelsaldo van de Auto Beilen-/DS Reclame-equipe is positief (+2, 45 voor en 43 tegen). De ploeg van Alex Padding ziet het slot van de competitie met vertrouwen tegemoet, maar weet dat het nog 3 keer vol aan de bak moet.

Borger daarentegen moet met een Houdini-act komen om te ontsnappen aan de nacompetitie of rechtstreekse degradatie. Drie punten achter op de nummer 10, een doelsaldo van -30 (34 voor en 64 tegen) en wedstrijden uit tegen FIT Boys (29 april), thuis tegen nummer 3 SCD’83 (6 mei) en uit tegen nummer 7 Lutten (13 mei). SCD strijdt nog mee om de 3e periode en Lutten moet ook nog punten halen om, bij een Houdini-act van bijvoorbeeld Borger, toch niet nacompetitie te moeten spelen. En dan is er nog de dreiging van rechtstreekse degradatie, mocht nummer 13 Vitesse’63 nog 2 of 3 keer winnen. Al met al een lastig scenario voor Borger, maar niets is onmogelijk. Dat het lastig zal worden ziet Borger ook wel in, getuige de volgende passage in het verslag van de verloren wedstrijden tegen Hardenberg: “Een hele slechte uitslag voor Borger, dat al niet over een gunstig doelsaldo beschikte en dit alleen nog maar slechter zag worden. CSVC en Vitesse’63 wonnen allebei en kwamen dichterbij. De grote concurrent in de strijd om de veilige tiende plaats Fit Boys verloor wel, waardoor het gat naar deze plaats beperkt bleef tot drie punten. Deze kunnen aanstaande zaterdag in een rechtstreeks duel tegen Fit Boys worden weggewerkt, maar dan zal Borger uit een heel ander vaatje moeten tappen dan het deed tegen Hardenberg’86. Het duel van aanstaande zaterdag in Beilen begint om 14:30 uur en voor Borger telt alleen een overwinning. Bij ieder ander resultaat komt de nacompetitie om degradatie te ontlopen wel heel erg dichtbij.”

Voor Borger is deze wedstrijd echt cruciaal, er op of er onder. FIT Boys kan door het veel betere doelsaldo (32 doelpunten verschil) iets leiden. Maar dat zal niet het uitgangspunt zijn van de ploeg van trainer/coach Alex Padding. De Groen-Gele armada zal vol spelen voor de winst, zodat het zich met nog 2 wedstrijden te gaan en een veel beter doelsaldo definitief zal nestelen in de middenmoot.

Zaterdag 29 april om 14:30 uur op Sportpark Noord-West zal de strijd tussen FIT Boys en Borger losbarsten. BE THERE!