5 maart, 14:30 uur: FIT Boys 1 – Nieuwleusen 1

27 februari 2022
de Webmaster

A.s. zaterdag staat voor de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper Beilen-equipe van trainer/coach Otto Halmingh de wedstrijd thuis tegen kampioenskandidaat nummer 1 Nieuwleusen op het programma. Na een zaterdag zonder wedstrijd, het veld in Coevorden was niet bespeelbaar en daar waren meer mensen dan alleen die van FIT Boys en CSVC buitengewoon nieuwsgierig naar, deze zaterdag wel weer voetbal. De afgelaste wedstrijd tegen CSVC zal door de week ingehaald gaan worden. Vervelend, maar dat is niet anders. Nieuwleusen voetbalde wel en verpulverde Avereest met maar liefst 6 – 0 en door het niet spelen van andere kampioenskandidaat ZZVV namen zij de 1e plaats weer over. Het lijkt er op dat het deze zaterdagmiddag op Sportpark Noord-West een beetje David en Goliath gaat worden, maar wie weet kan net als in dit Bijbelse verhaal David voor een verrassing zorgen.

Nieuwleusen speelt een prima seizoen. In alle officiële wedstrijden werd er 12 keer gewonnen en 2 keer verloren. In al die wedstrijden werd er 43 keer gescoord en kreeg de ploeg slechts 11 doelpunten tegen. In de beker werd in de poulefase 3 keer gewonnen en verloor het in de 1e KO ronde met 2 – 4 van Rohda Raalte. In de competitie 9 winstpartijen en 1 verliespartij tegen Hoogeveen uit (2 – 1). Op basis van deze resultaten blijft de ploeg van trainer/coach de nummer 2 ZZVV net 2 punten voor (27 uit 10). Topscoorder is de 19 jarige Randy Vink met al 12 doelpunten.

FIT Boys heeft 1 punt uit 10 wedstrijden en 4 doelpunten voor en 35 tegen. Veel wedstrijden gingen kansloos verloren, maar soms was het best close. Tegen Hollandscheveld, die het goed doen, werd maar nipt verloren en bij 1 – 1 had FIT Boys een 200% kans op de 2 – 1. Ook 2 weken geleden werd de ploeg door ZZVV niet totaal weggespeeld. Met name de 2e helft kwam FIT Boys goed mee en had het zelfs wel een doelpuntje verdient. Er zit echt veel potentie in de ploeg, maar de ploeg is gemiddeld zo jong (22,4 jaar) en moet nog veel leren en veel slimmer worden. Zoals gezegd, FIT Boys hoeft deze middag niet winnen maar Nieuwleusen wel. Maar FIT Boys wil wel een goede pot op de mat leggen. En wie weet, misschien licht David Goliath een pootje.

Beide ploegen troffen elkaar tussen 2016 en nu 4 keer. FIT Boys won niet, speelde 1 keer gelijk en verloor 3 keer. Doelsaldo 2 voor en 11 tegen. 24 september 2016 ging Nieuwleusen er op de valreep met de 3 punten van door toen in de blessuretijd de 1 – 0 viel. Opmaat voor deze middag is voor FIT Boys de wedstrijd van 20 oktober 2018. FIT Boys stond toen 8e en Nieuwleusen was toen ook koploper. Na een 0 – 1 achterstand kwam FIT Boys op 2 – 1 voor (doelpunten: Matthijs Bonnen en Jos Gerding) en stopte keeper Peter Jan Oosting een penalty. De verslaggever van Nieuwleusen had de kop boven het verslag al klaar: “FIT Boys op karakter naar overwinning.” Maar toen viel in de 96e minuut toch nog de 2 – 2. Voor zo’n resultaat tekent FIT Boys vooraf, maar Nieuwleusen zal in de race om het kampioenschap zich geen puntverlies kunnen permitteren.

Zaterdagmiddag 5 maart op 14:30 uur op Sportpark Noord-West spelen FIT Boys en Nieuwleusen tegen elkaar en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Mendé Bosma.