Voorbeschouwing FIT Boys 1 – ZZVV 1

3 mei 2018
de Webmaster

Zaterdag 5 mei zal voor FIT Boys een bevrijding zijn als zij de 3 punten in Beilen kunnen houden. Hoe toepasselijk op Bevrijdingsdag. De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding speelt 5 mei om 14:30 uur op Sportpark Noord-West tegen nummer 6 ZZVV. Voor ZZVV zit het seizoen er zo goed als op. Kampioen kunnen ze niet meer worden en degradatie zit er ook niet meer in. Kortom, freewheelend naar het einde van het seizoen. Hoe anders is het bij FIT Boys. De ploeg heeft de 3 punten keihard nodig om de nacompetitie te ontlopen. Het moet BSVV, SVN’69 en als het kan ook FDS onder zich houden.

FIT Boys leek na het zo succesvolle paasweekend al vroegtijdig voor het eind van het seizoen zich veilig te spelen. Met 10 punten uit 4 wedstrijden. Maar daarna volgden twee verliespartijen tegen kampioenskandidaten Hardenberg’85 (1 – 2) en Tonego (1 – 2), waarbij FIT Boys de complimenten kreeg maar de tegenstanders de punten. En zaterdag volgde een enorme teleurstelling tegen SVN’69. De 2 – 1 stond tot de 81e minuut op het scorebord, toe SVN’69 uit het niets scoorde met een gelukje. De 3 – 2 lag op de voet van spits Jonathan Schans, maar helaas. SVN’69 won een punt, FIT Boys verloor er 2. Dus 11 punten uit 7 wedstrijden en dat hadden er misschien wel 16 moeten zijn, maar daar koopt de ploeg helaas niets voor. Maar het moet de rug rechten en met dezelfde passie en inzet als de laatste 5 weken de strijd aangaan met ZZVV voor de 3 punten. Topscoorder aan FIT Boys-zijde zijn Stefan Eefting en Jos Gerding met elk 6 doelpunten.

ZZVV is na de winterstop wisselvallig bezig. Er werd verloren van Hardenberg (0 – 3), gelijk gespeeld tegen BSVV (1 – 1) en verloren van LTC (1 – 2). Daarna werd er gewonnen van OCZ (1 – 0), maar weer verloren van SVN’69 (2 – 1). De klapper van deze competitie volgde tegen SCN (8 – 1), maar een week later werd er weer verloren van Lutten (3 – 2). De wisselvalligheid blijft troef bij ZZVV met een winstpartij tegen FDS (6 – 2) en weer een verliespartij tegen Hardenberg (3 – 1). De laatste twee weken is de ploeg in de ‘winning mood’ met overwinningen op Holandscheveld (0 – 3) en Hoogeveen (1 – 0). Afgelopen zaterdag was de ploeg vrij. Topscoorder aan ZZVV-zijde is Bram Otten met 10 doelpunten.

FIT Boys zal zaterdag 5 mei vol gaan voor 3 punten en ZZVV met heel veel inzet en passie bestrijden. Samen met de 12e man, het FIT Boys-publiek, zal de ploeg de overwinning hoe dan ook in Beilen willen houden. De wedstrijd op Sportpark Noord-West start om 14:30 uur en staat onder leiding van G. van Duinen.