5 okt: Voorbeschouwing Nieuwleusen – FIT Boys

1 oktober 2019
de Webmaster

Zaterdag speelt FIT Boys de 3e competitiewedstrijd in de 3e klasse D uit tegen Nieuwleusen. Tegenstander Nieuwleusen speelde afgelopen zaterdag in de streekderby gelijk tegen Avereerst (2 – 2) en in de 1e ronde werd er thuis gewonnen van Hollandscheveld (4 – 2). De 6 gescoorde doelpunten zijn keurig verdeeld over 3 spelers: aanvaller Lars Grubben, middenvelder Saake Malestein en aanvaller Bas Evenboer scoorden elk 2 keer. FIT Boys speelde afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Hoogeveen en verloor nipt met 1 – 0. Het gaf bijna niets weg tot de 68e minuut. De week daarvoor speelde het de Midden Drenthe-derby thuis tegen BSVV en won met 1 – 0 door een doelpunt van Martijn de Vries. Veel strijd en passie, weinig goed voetbal. Maar in beide wedstrijden bleek ook dat FIT Boys heel weinig weggeeft en voor Hoogeveen was dit een erg moeilijk te nemen horde.

Onderlinge confrontaties
Beide teams komen elkaar pas 2 seizoenen tegen, vanaf het seizoen 2016-2017, in 2017/2018 niet want toen speelde Nieuwleusen in de 2e klasse en afgelopen seizoen. Totaal dus 4 keer en daarvan won FIT Boys 0 keer, speelden ze 1 keer gelijk en won Nieuwleusen 3 keer. FIT Boys scoorde in deze 4 ontmoetingen slechts 2 keer en Nieuwleusen 11 keer. Grootste uitslag voor Nieuwleusen was de 5 – 0 op 9 maart 2019. Deze wedstrijd werd in 2 delen gespeeld. Na de 1e 80 minuten ging Jonathan Schans zwaar geblesseerd van het veld en kwamen de trauma heli en de ambulance er aan te pas. Een zware hersenschudding was de diagnose. In de laatste 10 minuten op 2 mei kreeg FIT Boys nog een penalty. Door een spelerstekort speelde keeper Peterjan Oosting in de spits en hij nam plaats achter de penalty. De bal spatte uit één op de lat en zo bleef het 5 – 0. Op 20 oktober 2018 leek FIT Boys er met de winst vandoor te gaan thuis. Na een achterstand scoorden Matthijs Bonnen en Jos Gerding en leek de winst (2 – 1) naar FIT Boys te gaan. Zelfs een penalty mocht Nieuwleusen niet baten. FIT Boys-keeper Peterjan Oosting keerde deze bal. In de 97e minuut scoorde Reinier Meijerink zijn 2e en dus toch de 2 – 2. FIT Boys kreeg wel de complimenten van vriend en vijand voor de tomeloze inzet en passie waarmee gespeeld werd, maar niet de 3 punten.

De wedstrijd zaterdagmiddag op Sportpark Het Klaverblad staat onder leiding van scheidsrechter Reinier van Leeuwen en start om 14:30 uur.