6 november, 14:30 uur: Fc Ommen 1 – FIT Boys 1

31 oktober 2021
de Webmaster

Zaterdag 6 november gaat de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh op bezoek in Ommen om tegen de plaatselijke fusieclub Fc Ommen te spelen. FIT Boys behaalde afgelopen zaterdag thuis tegen SVN’69 zijn eerste punt. Fc Ommen verloor met 0 – 1 van kampioenskandidaat Hoogeveen. Zo zijn beide teams dus toe aan een beter resultaat. Kan Ommen na deze zaterdag aansluiting vinden bij de top 6? Of kan FIT Boys 2 plekken stijgen op de ranglijst? We weten het zaterdagmiddag 6 november om 16:15 uur.

Fc Ommen ging aan het begin van het seizoen door in de beker en speelt 13 november uit tegen Diepenveen. In de beker won het van Voorwaarts V (1 – 0), Phenix (0 – 9) en van Daarle SP (3 – 0). Topscoorder in de beker is Damon Nouri met 3 doelpunten. In de competitie wil het met de ploeg van trainer/coach Yves Heskamp nog niet zo lukken. Het won 2 keer (1 – 0 CSVC en 1 – 3 SVN’69), speelde het 1 keer gelijk (1 – 1 Avereest) en verloor het 3 keer (1 – 2 Lutten, 1 – 0 Vitesse’63 en 0 – 1 Hoogeveen). Dat leverde dus 7 punten op en topscoorder in de competitie is Rik Jan de Groot met 2 doelpunten.

FIT Boys ging niet door in de beker na een gelijkspel (1 – 1 Fc Assen), winst (2 – 0 Borger) en 1 verliespartij (7 – 3 Veenhuizen). En in de competitie dus 5 verliespartijen en 1 keer een gelijkspel en dus 1 punt. Topscoorders aan FIT Boys kant zijn Daniël van der West, Lars Hilberts en Ivo van Ewijk met elk 1 doelpunt. Trainer/coach Otto Halmingh heeft elke week te maken met geblesseerden en afwezigen. Waarschijnlijk zal Lars Hilberts deze week weer aansluiten vanuit een enkelblessure. Gerald Haandrikman zit al het hele seizoen in de lappenmand. Dus met een nagenoeg fitte en complete selectie, zoals het nu lijkt, zal FIT Boys afreizen naar Ommen.

Historie hebben beide ploegen niet omdat Fc Ommen pas sinds dit seizoen bestaat. Tegen één van de fusiepartners van Fc Ommen (OZC) speelde FIT Boys wel enkele seizoenen. Eén keer was er een winstpartij en twee keer werd er verloren van OZC. Tegen Fc Ommen kan er vanaf zaterdag ook weer historie worden gemaakt.

De wedstrijd zaterdag 6 november om 14:30 uur op Sportpark Westbroek in Ommen tussen Fc Ommen en FIT Boys staat onder leiding van scheidsrechter Jan Zagers.