Voorbeschouwing FIT Boys – Lutten

2 december 2019
de Webmaster

Zaterdag 7 december speelt FIT Boys zijn 11e competitiewedstrijd thuis tegen Lutten. Tegenstander Lutten verloor afgelopen zaterdag met 1 – 2 thuis van SVN’69 (doelpunt Nick Lamberink). Lutten, de ploeg van trainer/coach Jaap Scholing, haalde uit de laatste 3 duels (inclusief de bekerwedstrijd tegen Daalerveen) slechts 1 punt en zit duidelijk niet in de winning mood. Het won 3 keer, speelde 5 keer gelijk en verloor 2 keer. De ploeg scoorde al wel 15 keer, maar kreeg er ook 18 tegen (-3). Topscoorders zijn Ewoud Altena, David Koopman en Fons Veltink met elk 3 doelpunten. FIT Boys beleefd tot nu toe een zwaar seizoen. Met maar twee winstpartijen (tegen BSVV (1 – 0) en SVN’69 (1 – 2) heeft de ploeg van trainer/coach Joop van Dalfsen slechts 6 punten. Het won 2 keer en verloor 8 keer en de ploeg heeft een doelsaldo van 10 voor en 29 tegen. Afgelopen zaterdag in Balkbrug stond het bij rust nog wel 1 – 1 en speelde FIT Boys aan het begin van de 2e helft ook een prima partij, maar stond het na 90 minuten wel zonder punten. Topscoorders zijn Elwin Dam, Stefan Eefting en Martijn de Vries met elk 2 doelpunten.

Onderlinge confrontaties
Beide teams hebben geen lang verleden, ze komen elkaar pas sinds het seizoen 2016-2017 tegen en kruisten tot nu toe 6 keer de degens. En in deze zes ontmoetingen werd er 1 keer gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 1 keer verloren. Op 10 maart 2018 won Lutten met maar liefst 5 – 2 van FIT Boys (doelpunten FIT Boys: Tim Seubring en Stefan Eefting). Ook die wedstrijd had FIT Boys te maken 2 geblesseerden en 4 afwezigen. JO19-spelers Robert Haandrikman en Jonathan Schans vielen toen in en maakten zo hun debuut in het 1e. Op 18 maart 2017 won FIT Boys met 4 – 1 door doelpunten van Leon Timmerman (2x), Tim Seubring en Dirk Jan Smelt. In het verslag viel te lezen: “De FIT Boys-ploeg liet deze zaterdagmiddag zien dat het ten koste van alles de drie punten in Beilen wilde houden. Er was strijd, passie en inzet.” Met deze instelling zal FIT Boys deze zaterdag ook vol moeten gaan voor de broodnodige 3 punten.

De wedstrijd zaterdag 7 december op Sportpark Noord-West in Beilen staat onder leiding van scheidsrechter Jaap Woering uit Assen en start om 14:30 uur.