Voorbeschouwing: FIT Boys 1 – Elim 1 (beker)

15 september 2018
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde zaterdag 1 september de eerste bekerwedstrijd tegen VEV. Er werd met 1 – 5 gewonnen. Elim trof die zaterdag voor de beker CSVC en won met 3 – 1. Afgelopen zaterdag speelde FIT Boys uit tegen CSVC en verloor met 2 – 0 en Elim won van VEV met 0 – 3.

Elim
Elim draait tot nu toe een uitstekende voorbereiding. Er werd gewonnen van HODO (1 – 2) en gelijkgespeeld tegen Noordscheschut (3 – 3) en weer gewonnen van Hollandscheveld (1 – 0) en EMMS (3 – 0). De bekerwedstrijden werden dus, zoals al vermeld, met 3 – 1 en 0 – 3 gewonnen. Topschutters aan Elim kant in de voorbereiding zijn Mike Doldersum en Emiel Njakul met 3 doelpunten. Elim heeft de afgelopen seizoenen een beetje gejojood tussen de 4e en 3e klasse. Diverse spelers maakten uitstapjes van 1 of 2 seizoenen, maar keerden uiteindelijk weer terug. In seizoen 2014-2015 werd Elim kampioen in de 4e klasse D en het seizoen daarop eindigde de ploeg in de 3e klasse D knap 2e. Maar in seizoen 2016-2017 degradeerde de ploeg weer naar de 4e klasse D. Daar werd het vorig seizoen, met een aantal teruggekeerde spelers, weer kampioen en zo start de ploeg dit seizoen 2018-2019 weer in de 3e klasse D. Maar met de selectie van Elim en gezien de voorbereidingsresultaten zal de ploeg meestrijden om de bovenste plaatsen.

FIT Boys
FIT Boys draait tot nu toe een wisselvallige voorbereiding. De resultaten zijn wisselend, maar ook gedurende een wedstrijd kan het team enorm niveauverschil laten zien. Sommige goede fases worden afgewisseld met mindere momenten en slordigheden. Maar daar is nu juist de voorbereiding voor. In 5 oefenwedstrijden en 2 bekerwedstrijd werd 16 keer gescoord en kreeg de ploeg 13 doelpunten tegen. 2 – 1 verlies (Grijpskerk), 0 – 3 winst (Waskemeer), 3 – 2 verlies (Veenhuizen), 1 – 5 (VEV beker), 5 – 2 verlies (Willemsoord), 3 – 0 winst (Borger) en 2 – 0 verlies (CSVC beker). De laatste oefenwedstrijd tegen Borger werd gewonnen met 3 – 0 en toen liet de ploeg over de gehele wedstrijd gezien goed spel zien. Daar en tegen was de wedstrijd tegen CSVC van FIT Boys kant van een bedenkelijk niveau. Stefan Eefting heeft tot nu toe in de voorbereiding 6 keer gescoord. Vorig seizoen had de ploeg een lastig seizoen en kon het één speelronde voor het einde zich veilig spelen. Het seizoen 2016-2017 werd FIT Boys 10e en was het geen successeizoen. In de 6 seizoen daarvoor speelde de ploeg steevast in het linkerrijtje, pakte meestal een periode en werd in het seizoen 2011-2012 kampioen en promoveerde naar de 2e klasse (om na 1 jaar weer te degraderen). Dit seizoen hoopt de ploeg weer voor het linker rijtje te gaan en misschien wel een periode te pakken.

De wedstrijd op maandag 17 september in Beilen op Sportpark Noord-West start om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Schuurman.