Voorbeschouwing FIT Boys 1 – SVN 1

7 december 2017

Zaterdag 9 december, mits Koning Winter niet zijn intrede doet, speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding thuis op Sportpark Noord-West tegen nummer 10 SVN’69. De ploeg speelt voor de winterstop nog 2 finales en winst is nu echt het enige dat telt. Met meerdere punten uit de laatste 2 wedstrijd kan FIT Boys gewoon aansluiting krijgen met de brede middenmoot, want zo dichtbij staan alle ploegen boven FIT Boys nog. SVN’69 ziet belang van deze wedstrijd ook en wil van de onderste plaatsen wegblijven. Genoeg ingrediënten dus voor de superspannende wedstrijd op het hoofdveld van Sportpark Noord-West.

Deze competitie
SVN’69 won dit seizoen 3 keer, speelde 2 keer gelijk en verloor 5 keer. Het begon slecht aan de competitie met een verliespartij tegen Tonego (3 – 1), een gelijkspel tegen Hoogeveen (0 – 0) en weer een verliespartij tegen LTC (2 – 0). Daarna volgde winst tegen SCD’83 (5 – 1), maar daarna volgde er weer 2 keer verlies tegen Hollandscheveld (3 – 0) en ZZVV (4 – 1). Tegen Hardenberg werd er met 4 – 1 gewonnen en van FDS weer verloren (0 – 4). Na een gelijkspel tegen BSVV (2 – 2) volgde er vorige week een 4 – 1 winst op rode lantaarndrager SCN. Dat leverde totaal 11 punten op met een doelsaldo van 17 voor en 21 tegen. Topscoorder is Bart Meijer met 4 doelpunten.

FIT Boys speelde tien keer deze competitie. In de competitie-opening speelde FIT Boys de Midden-Drenthe derby tegen BSVV. BSVV won knap met 0 – 1 en ook tegen 10 man wist FIT Boys daarna niet te scoren. Ook uit tegen ZZVV werd er met 1 – 0 verloren door een vroege goal (4e minuut). Daarna thuis tegen OZC werd er overtuigend gewonnen. Al werd het maar 1 – 0, FIT Boys speelde een sterke en gewonnen wedstrijd. Tegen LTC speelde de ploeg de 1e helft zwak en stond bij de rust met 1 – 4 achter. Het werd nog 3 – 4 met de ultieme kans op de gelijkmaker, maar dat mocht niet zo zijn. Uit bij Tonego werd er met 1 – 1 gelijkgespeeld, na een 1 – 0 achterstand. Tegen Lutten kwam door de late gelijkmaker van Tim Seubring de 1 – 1 op het scorebord. Er werd verloren van Hollandscheveld (4 – 2) en daarna volgde het verlies met 6 – 0 tegen Hoogeveen. Thuis tegen SCD’83 werd er eindelijk gewonnen (3 – 1), maar vorige week tegen Hardenberg’85 ging de ploeg weer hard onderuit (6 – 1 verlies). En dat levert dan 8 punten op maar met nog 2 wedstrijd te gaan voor de winterstop kan het er zoveel beter uitzien na 16 december. Aan FIT Boys-zijde is middenvelder Jos Gerding topscoorder met 4 doelpunten.

De historie
De beide teams hebben een rijke historie en kwamen elkaar in vele seizoenen tegen. FIT Boys won 9 keer, er werd 3 keer gelijkgespeeld en 6 keer verloren. Het doelsaldo overall is 34 – 28. De resultaten:

2016/2017:
5 – 2 (doelpunten: Ruud Seubring en Leon Timmerman)
thuis 1 – 1 (doelpunt: Leon Timmerman)
2015/2016:
1 – 1 (doelpunt: Jos Gerding)
thuis 2 – 1 (doelpunten: Matthijs Bonnen (2x))
2014/2015:
0 – 1 (doelpunt: Leon Timmerman)
thuis 1 – 1 (doelpunt: Gerald Haandrikman)
2013/2014:
4 – 2 (doelpunten: Mark Seubring en Ruud Seubring)
thuis 1 – 0 (doelpunt: Ruud Seubring)
2008/2009:
3 – 2 (doelpunten: ? en Tim Seubring)
thuis 4 – 1 (doelpunten: Alfons Pot (2x) en Ronald van Waardhuizen (2x))
2007/2008:
1 – 0
thuis 4 – 1 (doelpunten: Mark Seubring, Ruud Seubring en Ronald van Waardhuizen (2x))
2006/2007:
3 – 1 (doelpunt: Edwin Roijinga)
thuis 3 – 0 (doelpunten: Mark Seubring (2x) en Arjan Snippe)
2004/2005:
0 – 2 (doelpunten: Berry van der Giezen (2x))
thuis 4 – 1 (doelpunten: Aljon Stahlmecke (3x) en Berry van der Giezen)
2003/2004:
5 – 1 (doelpunt: Jord van der Hoest)
thuis 2 – 0 (doelpunten: Edwin Roijinga en Dylyp Dijkema)

De wedstrijd in Beilen wordt gespeeld op sportpark Noord-West en start om 14:30 uur.