Beilen wint terecht de Beiler derby van FIT Boys

8 augustus 2015

(foto’s: Harmen Oldersma)

Het verschil tussen de 2e en 3e klasse was vanavond 2 doelpunten. Het net naar de 2e klasse gepromoveerde vv Beilen speelde op Sportpark Noord-West tegen 3e klasser cvv FIT Boys. Beide teams hadden te maken met een nog niet complete selectie door de vakanties en FIT Boys-trainer Ronald Bosma gaf diverse ex-A-junioren een kans in de hoofdmacht. Zo leek het groen-gele team meer op FIT Boys onder de 21 met een paar ervaren krachten, waaronder laatste man Wilko Stevens en voorstopper Gerald Haandrikman (die geblesseerd uitviel).

vv Beilen, en dan met name Koen Hollemans, maakte de 1e helft het verschil. Toen was de equipe van trainer/coach Gerjan van der Hoogen een maatje te groot voor FIT Boys en scoorde Koen Hollemans een zuivere hattrick. De ruststand was daardoor 0 – 3. De 2e helft was er sprake van een iets meer gelijk opgaande strijd, al leek Beilen iets met de handrem er op te spelen. FIT Boys kwam er wat vaker gevaarlijk uit en bij één van deze aanvallen kopte Rick Koops bij de tweede paal raak (1 – 3). Beilen bleef ook gedurende de 2e helft de bovenliggende partij en er waren ook nog kansjes voor onder andere Bertus Wolters, maar keeper Peter Jan Oosting redde bekwaam. Na 90 minuten floot scheidsrechter Ernst van der Hoek voor het laatst en kon het in grote getale aanwezige publiek de gezelligheid van de vernieuwde FIT Boys-kantine opzoeken. Voor beide trainer is er na 1 week voorbereiding nog een hoop te doen om straks in de competitie een rol van betekenis te kunnen spelen en/of zich te kunnen handhaven.