Buitenspelmomenten nekken FIT Boys tegen Hoogeveen

24 april 2022
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ontving vandaag in Beilen op Sportpark Noord-West Hoogeveen. Dat Hoogeveen het op het echte gras van het hoofdveld in Beilen altijd lastig heeft is een gegeven. En dat bleek ook deze middag weer. FIT Boys kwam op 1 – 0 door een doelpunt van Ivo van Ewijk. Iedereen, ook alle spelers en staf van Hoogeveen, erkenden dit doelpunt te zien aan de teleurgestelde reacties uit het Hoogeveen-kamp. Behalve één man, grensrechter Ronald Bos. TV Hoogeveen zei hier over: “Scherp gevlagd van Ronald Bos zullen we maar zeggen.” en zo werd een zuiver doelpunt FIT Boys dus ontnomen. Aan de andere kant was er wel een buitenspelsituatie. De Hoogeveen-spits stond in de 5 meter achter de laatste lijn. Grensrechter Gert Pronk vlagde ook wel en scheidsrechter Rolf van der Molen leek het doelpunt ook af te keuren. Hij wees naar de grond en naar het doel van Hoogeveen. Enige seconden later lag de bal op de middenstip en was het ongeloof groot aan FIT Boys kant. Er werd over deze twee momenten nog flink nagepraat, maar dat veranderde niets meer aan de ruststand die op het score bord stond, 0 – 1.

De tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Hoogeveen had een complete offday en speelde gewoon slecht. FIT Boys legde een hartverwarmende inzet aan de dag en kreeg zowaar enkele 100% kansen om in ieder geval nog de 1 – 1 uit het vuur te slepen. Ook hier zat weer een buitenspel-spelregelmomentje in. Eerst kreeg de ingevallen Lars Hilbert centraal op rand zestien de bal en ging de zestien in en schoot diagonaal net voor langs. Even later werd Lars goed diep weg gestuurd door Johan Vriesema en zat nog ruim voor de laatste lijn van Hoogeveen. Ook hier had Hoogeveen-grensrechter Ronald Bos een vuiltje in het oog en stak de vlag in de lucht. Dick Lukkien zei hier in Goedemorgen Eredivisie zondag ook iets over: “Op een lager niveau is het niveau van de arbitrage ook minder.” en daar heeft hij gelijk in. De wedstrijd eindigde nog in mineur voor FIT Boys en Mike Jonink in het bijzonder. Bij een duel werd hij vol geraakt op de voet en bleef liggen op de grasmat. Verzorgster Ria de Vries had direct door wat er aan de hand was, zij vermoedde een breukje en liet de brancard komen. Later in het ziekenhuis bleek Mike een breukje te hebben in zijn dikke teen en zijn voet/been zit in het gips. TV Hoogeveen deed wat lacherig over het gebruik van de brancard, maar had de ernst van de situatie blijkbaar niet door. Sterkte Mike met je herstel! De van een blessure herstelde Julian Boom kwam nog voor Mike in het veld en FIT Boys probeerde nog iets te forceren. In de 10 minuten blessuretijd veranderde er niets meer aan de stand en ging Hoogeveen enigszins gelukkig met de 3 punten naar Hoogeveen. FIT Boys had meer verdiend, maar bleef met 0 punten achter in Beilen.

Volgende week zaterdag 30 april speelt FIT Boys om 15:00 uur op Sportpark Woltingeslag in Zuidwolde de uitwedstrijd tegen ZZVV. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bakker.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer, Gerald Haandrikman (75e Koen de Vries), Mike Jonink (80e Julian Boom), Corné van den Berg, Johan Vriesema, Matthijs Bonnen, Jako van Faassen, Martijn de Vries (60e Lars Hilberts), Jelmer van Dijk (60e Roan Koster) en Ivo van Ewijk.

Zie hier de door VV Hoogeveen gemaakte beelden: