cvv FIT Boys/vv Beilen stunt tegen Fc Emmen

28 mei 2016

(Foto’s: Harmen Oldersma)

Gisteravond speelde een combinatieteam van cvv FIT Boys en Beilen op sportpark Noord-West tijdens het Beleef Sport & Cultuur Festival tegen Fc Emmen. De wedstrijd was mede mogelijk gemaakt door sponsoren Friesland Campina, Jumbo Mulder en de Krant van Midden-Drenthe en de wedstrijdbal werd aangeboden door Gerrie Kreuze en Matthijs Mulder. Het samengestelde team bleek een gouden combinatie, een sterk team dat Fc Emmen meer dan uitstekend tegenstand bood. Sterker nog, het kwam na 3 minuten al brutaal op voorsprong. Door slordig balverlies achterin bij Emmen kon spits Bertus Wolters alleen op de keeper af en maakte geen fout (1 – 0). Fc Emmen probeerde het daarna wel, maar FIT Boys/Beilen stond gewoon goed en gaf bijna niets weg. Helaas viel halverwege de 1e helft toch de 1 – 1 (Derian Reinders). De wedstrijd ontwikkelde zich tot een zomeravondpot, met name van de kant van Emmen, waarbij Emmen wel aan zijn stand verplicht was het initiatief te pakken maar daar amper iets mee deed. FIT Boys/Beilen beperkte zich tot verdedigen en enkele spaarzame aanvallen waarbij met name Koen Hollemans op rechts regelmatig zijn tegenstander het bos in stuurde.

De 2e helft kwamen er 11 verse krachten binnen de lijnen en zette Emmen aan om de amateurs van FIT Boys/Beilen op een achterstand te zetten. Het doelpunt viel aan de andere kant. FIT Boys/Beilen brak uit en in de zestien werd een speler onreglementair gestuit. Penalty en laatste man Tim Seubring nam plaats achter de bal. Hij schoot de bal onberispelijk binnen (2 – 1). Voor Emmen was de gifbeker nog niet leeg, het werd nog erger voor de ploeg van trainer René Grummel (Gert Heerkes was afwezig). 21 spelers stonden op de helft van FIT Boys/Beilen toen een vrije bal vanaf rechts zo in de voeten van Matthijs Bonnen werd gespeeld. Hij zag de volledige vrijstaande Haryan Velthuis niet over het hoofd. Het centrale verdedigingsduo van Emmen was waarschijnlijk al op vakantie. Haryan maakte één tegen één geen fout en schoot knap binnen (3 – 1). Een stunt leek in de maak, maar Emmen wilde het tij nog keren. Het drong aan en scoorde nog de aansluitingstreffer (3 – 2, Derian Reinders). Kon Emmen er dan toch nog een gelijkspel uithalen? Het antwoord volgde snel. Een diepe bal op de rappe Ruud Seubring luidde de 4 – 2 in. Ruud maakte één op één ook geen fout en stifte de bal prachtig raak over de uitkomende Emmen-goalie. De stunt was een feit en gedesillusioneerd verlieten de Emmen spelers snel het veld. FIT Boys/Beilen vierde de overwinning en de technische staf wisselde trainingsjassen uit. Langs de kant opperden diverse toeschouwers dat Sc Drenthe (FIT Boys/Beilen) volgend jaar wel Jupiler League kan gaan spelen in plaats van Fc Twente. De overwinning werd gevierd en deze wedstrijd laat zien dat samenwerking tot mooie resultaten kan leiden, net zoals de zeer geslaagde en druk bezochte Beleef Sport & Cultuur dag.

Opstelling FIT Boys/Beilen 1e helft: Peter Jan Oosting, Julian Boom, Stefan Freriks, Edwin Meppelink, Rik Oosterhuis, Reint Kasten, Koen Hollemans, Wilco Stevens, Leon Timmerman, Elwin Dam en Bertus Wolters.

Opstelling FIT Boys/Beilen 2e helft: Remco Vos, Jacco Lamberts, Gerald Haandrikman, Tim Seubring, Arben Mushkolaij, Matthijs Bonnen, Ruud Seubring, Frank Polman, Haryan Velthuis, Twan Kleinheerenbrink en Wieger Oldersma.

Opstelling Fc Emmen: Elmali, Kwee, Kulhan, Siekman, Linger (46e Metaj), Mannes, Olijve, Reinders, Denkovski (67e Mulder), Hagenauw (46e Baric), Mulder (46e Dos Santos).

Voor alle teams (Fc Emmen, FIT Boys en Beilen) geldt nu dat het zomerreces begint, alleen FIT Boys sluit het seizoen nog af met de Familiedag op 4 juni.