Elim maatje te groot voor FIT Boys

1 december 2018
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen ging zeer gehavend op bezoek bij de gedoodverfde kampioen in de 3e klasse D Elim. Met 7 geblesseerde en 2 afwezige spelers was het weer puzzelen om een opstelling te maken. Het lukte en met een selectie van 14 man kon FIT Boys op Elim de rood-witten tegemoet treden. Het strijdplan van FIT Boys was duidelijk, het zou de ruimtes klein houden en loeren op de snelle uitvallen. Hoe anders begon de wedstrijd. Het was Elim wel die meer balbezit had, maar FIT Boys voetbalde zeer goed mee en was in het eerste kwartier zelfs de bovenliggende partij. Elim had de bekerwedstrijd eerder dit seizoen nog in het achterhoofd, toen de ploeg het heel lastig had met FIT Boys en het ternauwernood nog 2 – 2 speelde en de volgende ronde van de beker zo veilig stelde. Ook nu leek het er op dat FIT Boys de voorsprong zou nemen en daar kreeg het ook drie uitgelezen mogelijkheden voor. Na een prima aanval over links gaf Jonathan Schans de bal prima voor. Rechtsbuiten Matthijs Bonnen kreeg de bal perfect voor de voet en schoot deze prima binnen, maar het schot werd toch geblokt. Even later spatte een inzet van FIT Boys uiteen op de kruising en het laatste wapenfeit was van Julian Boom, maar zijn inzet ineens uit de lucht verdween over het doel. Elim had de schrik er goed inzitten en kwam niet echt tot grote kansen, FIT Boys had het achterin gewoon goed staan. Tot de 40ste minuut was er niets aan de hand en toen hielp FIT Boys Elim in het zadel. Laatste man Gerald Haandrikman wilde de bal met links ruimen, raakte deze totaal verkeerd en de bal toucheerde in de zestien voor de voeten van Elim-goalgetter Jarno Prijs. Die wist wel raad met dit vroege SInterklaascadeautje en schoot raak (1 – 0). Daarna rook Elim bloed en zette aan en kreeg nog enkele goede mogelijkheden op een doelpunt.

Na de rust had Elim amper 10 minuten nodig om de wedstrijd te beslissen. Het begon nog zwak aan de 2e helft, maar schakelde toen een tandje bij. De druk werd flink opgevoerd en dit resulteerde in diverse corners en vrije ballen. Uit één corner kwam Elim-speler Merlijn Odink net voor de keeper en kopte raak (2 – 0). Toen ging het snel. Amper 2 minuten later kon FIT Boys-keeper Robert Haandrikman (JO19-1) de de zwabber vrije bal niet goed verwerken. Merlijn Odink was er als de kippen bij en tikte de 3 – 0 binnen. Weer 4 minuten later was het Jay Doldersum die niet op de rand zestien volledig vrij kon inschieten in de verre hoek (4 – 0). De moegestreden Gerald Haandrikman en Bart van der West werden nog vervangen door Lars de Boer (uit de JO19 overgekomen) en Daniël van der West (JO19-speler). FIT Boys kreeg ook nog één grote kans. Jonathan Schans ontfutselde de bal aan een Elim-verdediger. De Elim-keeper was volledig uit positie en het doel was leeg. Helaas was de inzet van Jonathan te ongecontroleerd en de bal verdween van buiten de zestien over het lege doel. Elim wilde de score nog wel verder opvoeren en liet bij vlagen zien waarom zij kampioenskandidaat nummer één zijn. De ploeg herbergt heel veel individuele klasse, een goede techniek en balbehandeling en een dynamisch elftal dat met veel positiewisselingen tegenstanders stuk kan spelen. En dat lukte bij vlagen, maar meestal stond het vizier (gelukkig voor FIT Boys) niet op scherp. Eenmaal was Elim nog succesvol, in de 79e minuut maakte Joey Gritter de 5 – 0 en toen was de gifbeker voor FIT Boys leeg en floot de prima leidende scheidsrechter Brinkman voor het einde. Elim kan zijn opmars richting de 2e klasse verder gaan inzetten en FIT Boys moet zich snel herpakken en zorgen dat de ziekenboeg snel leger wordt.

Volgende week zaterdag 8 december speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen directe concurrent SCD’83. Een hele belangrijke pot.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Ruud Seubring, Wilko Stevens, Gerald Haandrikman (75e Lars de Boer), Renaldo Boom, Julian Boom, Jos Gerding, Bart van der West (75e Daniël van der West), Matthijs Bonnen, Dirk van Faassen en Jonathan Schans.