FC Assen en FIT Boys delen de bekerpunten

6 september 2021

Op een zonovergoten zaterdagmiddag reisde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh af naar Assen om tegen Fc Assen voor de beker te spelen. Flink gehavend was het voor Otto Halmingh flink puzzelen om een opstelling uit de hoge hoed te toveren. Met name in de laatste lijn waren er wat afwezigen/geblesseerden, van de 18 selectiespelers waren er 12 aanwezig. Met aanvulling van 2e elftalspeler Jesse Turkstra en JO19-speler Marrin Strijker ging het team met 14 man op pad. De eerste helft was duidelijk voor FIT Boys, al moest het verdedigend wel zoeken naar het juiste strijdplan omdat Fc Assen 4-4-2 speelde. Ondanks een veldoverwicht werd er te vaak en te snel diepte gezocht en dat leidde dan vaak tot balverlies. Het doelpunt kwam vanaf de 11 meter. Lars Hilbert kon na een combinatie de zestien, speelde de bal langs de Fc Assen-keeper en werd getoucheerd door de keeper en ging neer. De jonge scheidsrechter Zijl twijfelde niet en wees naar de stip. Stefan Eefting nam plaats achter de bal en schoot onberispelijk raak (10e minuut, 0 – 1). Met name via de rechterflank was FIT Boys steeds weer gevaarlijk met of de diepgaande back Arjan Keizer of de rechtsbuiten Martijn de Vries. Enig manco was het rendement. Uit deze aanvallen kwamen geen echte kansen. Zo werd de thee opgezocht met een 0 – 1 voorsprong.

In de 2e helft verving Daniël vd West Ivo van Ewijk en begon FIT Boys nog uitstekend en was het eerste kwartier de bovenliggende partij. Maar naarmate de 2e helft vorderde werd FIT Boys slordig en liep uit de organisatie. Fc Assen ging meer en meer op de aanval spelen en drukte FIT Boys ver terug. De corners voor Fc Assen die uit dit offensief volgden waren niet meer op één hand te tellen, maar FIT Boys hield stand. Bij de spaarzame aanvallen van FIT Boys waren of de combinaties niet zuiver of stond het vizier niet op scherp en zo bleef het maar 0 – 1 en bleef Fc Assen er in geloven. Jesse Turkstra verving na ongeveer 55 minuten Ruben Oostenbrink en ging achterin voetballen. En in de 70e minuut kwam youngster Marrin Strijker (17 jaar) ook nog binnen de lijnen. FIT Boys gokte op de snelle counter door de druk van Fc Assen. Marrin stond nog maar koud in het veld toen een voorzet van links voor zijn voeten leek te komen bij de tweede paal. Maar de bal stuiterde op en kon niet meer gecontroleerd worden. Een droominvalbeurt viel in duigen en de 0 – 2 viel niet. Fc Assen ging nog meer drukken en FIT Boys kwam niet meer onder deze druk uit. De 1 – 1 hing in de lucht en deze viel ook. In de 84e minuut maakte Fc Assen de 1 – 1 en dat was op dat moment ook wel terecht. In de resterende tijd wilde Fc Assen doordrukken en gokte FIT Boys op de counter. Er veranderde niets meer aan de stand en zo stapten beide teams met een 1 – 1 eindstand van het veld. Voor FIT Boys is het zaak de selectie weer compleet te krijgen om zo in de resterende 3 weken naar de start van de competitie te werken.

Opstelling FIT Boys: Niels vd West, Arjan Keizer, Mike Jonink, Jako van Faassen, Corné vd Berg. Ruben Oostenbrink (55e Jesse Turkstra), Matthijs Bonnen, Lars Hilberts. Martijn de Vries (70e Marrin Strijker), Stefan Eefting en Ivo van Ewijk (45e Daniël vd West).

Zaterdag 11 september speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West voor de beker tegen Veenhuizen.