Fc Ommen maatje te groot voor FIT Boys

7 november 2021

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ging deze zaterdag op pad richting Ommen om tegen fusieclub Fc Ommen te spelen. Een club met ambitie om naar de 2e klasse te promoveren. Een club van 1200 leden en een selectie aan het begin van het seizoen van ruim 60 spelers en dan kun je de besten selecteren en is je bank ook nog heel sterk. FIT Boys doet het met een selectie van 18 man en heeft noodgedwongen verjongd. Het was dus deze zaterdagmiddag een beetje David tegen Goliath en dan moet je als David een beetje geluk hebben. En dat geluk had de ploeg niet. Fc Ommen nam het initiatief en FIT Boys liet dit ook toe en trok zich terug. Bij een aanval over rechts sneed de Fc Ommen-speler de zestien in en werd licht getoucheerd door Ivo van Ewijk. Scheidsrechter Zagers legde de bal op de stip en Rik Jan de Groot wist wel raad met dit buitenkansje, al zat FIT Boys-goalie Niels van der West er nog dichtbij (9e, 1 – 0). FIT Boys probeerde met snelle uitvallen voor gevaar te zorgen, maar hier kwamen geen mogelijkheden en kansen uit de 1e helft. Bij wederom een aanval met een diepe bal op spits Rik jan de Groot nam hij de bal aan, maar deze sprong hoog op. Met een halve omhaal raakte hij de bal perfect en deze verdween in de kruising (31e, 2 – 0). Bij zo’n moment past alleen maar respect. Een werkelijk prachtige goal, één van de buitencategorie. 2 – 0 was ook de ruststand.

In de rust bleef Ivo van Ewijk achter in de kleedkamer en kwam spits Daniël van der West er bij. FIT Boys ging met laatste man Matthijs Bonnen voor de verdediging spelen en centrale middenvelder Julian Boom kort achter de spits. Het ging risico nemen en meer naar voren spelen. Dit leverde wel veel balbezit op op de helft van Ommen, maar geen echte uitgespeelde kansen. Naarmate de 2e helft vorderde was er weer sprake van een sterker Ommen en een verdedigend FIT Boys. FIT Boys kreeg met een schot van afstand van Stefan Eefting die werd overgetikt door de Ommen-keeper en een afstandschot van Jako van Faassen uit een corner twee kansen. Aan de andere kant gaf FIT Boys veel ruimte weg en liep Fc Ommen via Damon Nouri (67e, 3 – 0) en Tom Simons (81e, 4 – 0) uit naar een ruime en terechte overwinning. Deze middag was Fc Ommen een maatje te groot voor FIT Boys dat wel dapper ten strijde trok, maar simpelweg kwaliteit te kort kwam.

Komende zaterdag is FIT Boys vrij en zaterdag 20 november speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen Vitesse’63.