FIT Boys 1 bekert door na overwinning op ACV 2

9 september 2017

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen/DS Reclame-equipe ging in Assen op bezoek bij ACV 2, een reserve-hoofdklasser. De ploeg van trainer/coach Alex Padding trok aan het langste eind en zit bij de loting voor de 1e ronde van de KNVB-beker weer in de koker. In de 11e minuut maakte Stefan Eefting de 0 – 1 en 2 minuten later was het al 0 – 2 door Ruud Seubring. Toen in de 31e minuut ACV ook nog het eigen doel trof (0 – 3) leek de wedstrijd al gelopen. Toch kwam ACV 2 binnen 2 minuten terug tot 2 – 3, maar nog voor de rust maakte FIT Boys de klus af. Christiaan Trijbels scoorde de 2 – 4 en dat was de ruststand. De tweede helft veranderde deze stand niet meer en zo won FIT Boys zijn tweede en laatste bekerwedstrijd. De ploeg gaat door in de beker.

De zaterdagmiddag begon ‘goed’ toen de scheidsrechter er niet bleek te zijn (hij had zich naar later bleek keurig afgemeld bij de KNVB), maar gelukkig was oud vv Beilen-trainer Jaap Jan van der Werf wel aanwezig en bereid de fluit ter hand te nemen. ACV begon furieus en had na 30 seconden de 1 – 0 op de schoen, maar keeper Peter Jan Oosting had een goede dag en pareerde op knappe wijze het schot. De Assenaren bleven aanvallen en het beloofde een heel moeilijke middag de worden voor FIT Boys, maar de verdediging hield stand. Het eerste groengele wapenfeit was er na 8 minuten. Een schot van Jos Gerding trof de paal. Het youngster spitsen duo Trijbels/Eefting werd een plaag voor de Assenaren. Een prima combinatie van beide werd hoog over geschoten. In de 12e minuut was het wel raak. Christiaan Trijbels stoomde via de linker kant op naar de achterlijn en bediende Stefan Eefting op maat: 0 – 1. Een minuut later was het weer raak. Ruud Seubring pegelde de bal van ongeveer 20 meter onhoudbaar voor de keeper het doel in (0 – 2). Fit Boys bleef gevaarlijk en ACV kwam er niet meer uit. Na een half uur spelen werd het voor de blauw zwarte formatie van trainer Johan Pitstra nog moeilijker. Een terugspeelbal op de keeper rolde op ongelukkige wijze het Asser doel in (0 – 3). Toch wist ACV te scoren. Een minuut na de 0 – 3 verdween een schot op de paal via Peter Jan Oosting in het doel (1 – 3). FIT Boys leek even van slag, want nog geen minuut later was het zelfs 2 – 3. Slordig verdedigen gaf een ACV aanvaller de gelegenheid om te scoren. Gaande het duel herstelde de equipe van trainer Alex Padding zich en kreeg weer grip op de wedstrijd. Vlak voor rust kwam de marge weer op 2. Christiaan Trijbels was het goudhaantje (2 – 4).

Na rust leek ACV het wel te geloven. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld, zonder noemenswaardige feiten Kortom: Twee overwinningen in de beker, 6 punten, doelsaldo 11 – 5 en voor de tweede seizoen achtereen een ronde verder. Zaterdag 11 november staat de eerste knockout ronde gepland.

Zaterdag aanstaande is FIT Boys 1 vrij (VEV trok zich terug uit de beker). Woensdag 13 september speelt FIT Boys 1 om 20:15 thuis een oefenwedstrijd tegen Fc Oldemarkt 1. Zaterdag 23 september start de competitie in de 3e klasse D met een thuiswedstrijd om 14:30 uur op Sportpark Noord-West tegen BSVV 1.