FIT Boys 1 bindt Willemsoord aan zegekar

7 mei 2016

De Raven Advies-equipe ging zaterdagmiddag per touringcar naar Willemsoord voor hun één na laatste competitiewedstrijd. De spelers, begeleiding en fans reisden samen in de bus naar Willemsoord. De eerste 15 minuten van de wedstrijd was de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma nog niet wakker. Diverse supporters waren nog op de parkeerplaats, toen Willemsoord de 1 – 0 al achter FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting had liggen. Hugo Hassing maakte de goal al in de 3e minuut. FIT Boys kreeg geen kans om in de wedstrijd te komen, want 9 minuten later maakte Joris Kramer de 2 – 0 en leek FIT Boys al kansloos voor een goed eindresultaat. Maar leider Martin Datema sprak de achteraf profetische woorden: “Maak ons niet boos, want pas dan gaan we voetballen.” En dat deed de Raven Advies-equipe. In de 14e minuut scoorde Ruud Seubring de 2 – 1 en 5 minuten later maakte Dirk Jan Smelt de gelijkmaker (2 – 2). Nog voor rust maakte FIT Boys het vakkundig af. Eerst scoorde Tim Seubring de 2 – 3 (41e minuut) en op slag van rust maakte Dirk Jan Smelt zijn 2e en de 2 – 4. In de rust kon FIT Boys tevreden terugkijken op de 1e helft en wist Willemsoord niet wat hun overkomen was.

Daar kwam Willemsoord in de 2e helft niet meer van bij en FIT Boys speelde de wedstrijd professioneel uit. Het gaf de overwinning niet meer weg en maakte ook nog de 2 – 5. Het was Rick Koops die de 5e maakte in de 74e minuut en de wedstrijd zat definitief in het slot. FIT Boys maar ook Willemsoord konden zich op gaan maken voor een feestje. Er was live-muziek en de spelers van beide teams zaten gebroederlijk in de aanwezige hottub. VVW mag hopen dat de ploeg uit Beilen niet via de nacompetitie promotie naar de 2e klasse weet af te dwingen, zodat er volgend seizoen weer zo’n feestje is in Willemsoord.

Volgende week kan FIT Boys de 4e plaats nog binnenhalen door om 14:30 uur op Sportpark Noord-West af te rekenen met directe concurrent voor deze 4e plek CSVC.