FIT Boys 1 deelt punten met Veenhuizen 1

31 oktober 2015

Beide teams verdienden op basis van de energie die ze in de wedstrijd staken 3 punten. Dat kan nu eenmaal niet bij voetbal en toen de kruitdampen opgetrokken waren moesten de teams genoegen nemen met een punt. Fit Boys stond voorlaatste op de ranglijst en Veenhuizen iets daarboven voorafgaand aan deze wedstrijd. Voor beide teams zaak om te winnen om zodoende iets te klimmen op de ranglijst. Bij Fit Boys nam Mark Lubberts de plaats van de op vakantie zijnde Peter Jan Oosting in onder de lat en deed dat verdienstelijk. Ook bij Veenhuizen ontbrak de vaste keeper maar ook deze werd prima vervangen.

Beide teams starten furieus. in de eerste minuut kreeg Veenhuizen direct een kans waarna Fit Boys aansluitend ook een kans kon noteren maar ook deze werd niet verzilverd. Veenhuizen was in deze fase een aantal malen gevaarlijk via een corner. De eerste goede kans voor Fit Boys kwam daarna pas in de 24e minuut na een prima aangesneden vrije trap van Dirk jan Smelt bracht de keeper van Veenhuizen redding. Een minuut later de kans voor Fit Boys om op voorsprong te komen. Veenhuizen probeerde via het centrum op te bouwen. Jos Gerding schoot na de onderschepping hard op de doel. De keeper kreeg de bal niet klemvast en Elwin Dam was er als de kippen bij om de rebound in te schieten. Hij schoot echter naast en greep vertwijfeld naar zijn hoofd hoe hij deze kans om zeep kon helpen. De vonken spatten er op sommige momenten vanaf maar met respect voor de tegenstander was het niet goed maar wel boeiend om naar te kijken.

Direct na rust zette Veenhuizen de toon en scoorde in de 49e minuut uit een vrije trap. Een prima voorzet, slap verdedigen, goed voor de man komen waren de ingrediënten van deze goal. In de 50e minuut leek de wedstrijd beslist te gaan worden toen een speler van Veenhuizen richting de goal kon met in zijn kielzog een speler van Fit Boys. deze laatste leek aan de noodrem te trekken maar de scheidsrechter oordeelde anders en hiermee kwam Fit Boys goed weg.   Na 60 minuten herpakte Fit Boys zich weer en Tim Seubring begon zich wat nadrukkelijker met de aanvallen van Fit Boys te bemoeien. Ook invaller Rick Koops liet zich goed zien en was betrokken bij enkele aanvallen via de rechterflank. In de 73e minuut leidde een overtreding van de keeper van Veenhuizen op laatste man Tim Seubring in het strafschopgebied tot een strafschop. Deze werd onberispelijk benut door Jos Gerding. Er ontstond meer ruimte voor Veenhuizen en ook zij kregen kansen. Meerdere malen werd een overtalsituatie echter niet goed uitgespeeld en zodoende bleef de verdediging van Fit Boys overeind. Ver in blessuretijd kreeg Veenhuizen een vrije trap te nemen vanaf de linkerkant. Veenhuizen wist deze kans niet te benutten en aan de andere kant leek het dat Tim Seubring de kans ging krijgen om simpel binnen te tikken. De pass van de hardwerkende aanvoerder Ruud Seubring was iets te onnauwkeurig waarna de verdediging van Veenhuizen kon ruimen waarna het eindsignaal klonk. Beide teams kregen 1 punt als beloning voor het harde werken maar schieten er niet zoveel mee op in de rangschikking.

Volgende week staat er weer een finale op het programma. Dan speelt FIT Boys 1 uit in Koekange om 14:30 uur tegen nummer 11 Vitesse’63.