FIT Boys 1 doet hele goede zaken

15 april 2017

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe won uit bij Elim en houdt zo aansluiting met de middenmoot in de 3e klasse D. De ploeg van trainer/coach Alex Padding wist dat het geen makkelijke middag zou krijgen, want Elim vocht voor één van zijn laatste kansen om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Toch keek FIT Boys bij rust tegen een comfortabele 0 – 3 stand aan en speelde Elim niet met de instelling die bij een tegen degradatie vechtende ploeg hoort. Dirk Jan Smelt liet eerst nog een grote kans liggen, maar daarna opende Matthijs Bonnen in de 26e minuut de score (0 – 1) op aangeven van Leon Timmerman. Een vrije trap van Gerald Haandrikman werd tot een eigen doelpunt gepromoveerd door Wesley Boertien (31e minuut). Vijf minuten later omzeilde Rick Koops de buitenspelval en scoorde beheerst de 0 – 3 en dat was voor FIT Boys een prettige ruststand.

Na de rust kwam Elim veel beter uit de kleedkamer, maar waren de eerste kansen toch weer voor FIT Boys. Rick Koops miste eerst een goede voorzet van Dirk Jan Smelt en even later schoot hij recht in de handen van Elim-keeper Arne Wachtmeester. Daarna wist Elim te scoren via Wesley Boertien, nu in het goede doel (of niet…) en hij bracht de spanning even terug (1 – 3). Het was daarna FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting die met een paar uitstekende reddingen Elim van scoren afhield. In de 83e minuut was de spanning definitief over toen Rick Koops zijn 2e scoorde en de 1 – 4 maakte. In de 88e minuut kreeg FIT Boys een penalty en dit seizoen laat topscoorder Leon Timmerman zien een echte penaltykiller te zijn. Hij schoot onberispelijk raak (1 – 5). In de 90e minuut kregen de Elimieten ook nog een rode kaart (Remon Benjamins) en was het verzet definitief gebroken. Vervelend incident was een trap tegen het hoofd van keeper Peter Jan Oosting. Hij keepte de wedstrijd wel uit, maar wist na het laatste fluitsignaal niet wat de eindstand was en hij had een dikke wang. Bij een bezoek aan het ziekenhuis werd een lichte hersenschudding geconstateerd. Beterschap Peter Jan!

FIT Boys pakte hele belangrijke punten tijdens dit inhaalweekend en kan met nog enkele goede resultaten in de laatste 4 competitiewedstrijden nog in het linker rijtje eindigen. Alleen Borger is nog directe concurrent voor de onderste 4 plaatsen, maar na ZZVV (uit, 22 april) en voor DESZ (uit, 6 mei) en Hollandscheveld (uit, 13 mei) ontvangt FIT Boys thuis nog Borger (29 april).

Volgende week speelt FIT Boys zoals gezegd om 14:30 uur uit in Zuidwolde tegen ZZVV, die nog strijdt om een goede klassering in de 3e periode.