FIT Boys 1 haalt op valreep punt

12 maart 2016

De Raven Advies-equipe ontving deze middag op Sportpark Noord-West hekkensluiter SJS. Trainer/coach Ronald Bosma had een operatie ondergaan en daarom afwezig. Technisch Commissielid en trainer Arjan Schepel nam de honneurs waar. Vooraf gaf hij aan: “Ik heb Ronald al bedankt voor deze klus. Tegen hekkensluiter SJS kun je het alleen maar slecht doen.” En dat leken profetische woorden, want binnen 7 minuten stond FIT Boys al tegen een 0 – 2 achterstand aan te kijken. Eerst was er een scrimmage in de zestien en kon keeper Peter Jan Oosting de bal niet plukken en maakte Ronald Zuidema de goal (0 – 1). Even later hobbelde de bal op het oneffen veld over de voet van Tim Seubring en had linksbuiten Ronald Zuidema van SJS vrije doortocht naar het FIT Boys-doel en maakte beheerst de 0 – 2. Pas toen was FIT Boys wakker en ging het voetballen en dat resulteerde in druk op SJS en enkele kansen. Binnen het half uur maakte FIT Boys de aansluitingstreffer. Het was Leon Timmerman die de 1 – 2 liet aantekenen. FIT Boys drukte door en leek nog voor de rust de achterstand weg te poetsen en met een gelijkspel de rust te halen. Toch ebde vlak voor de rust het offensief van FIT Boys weg en bleef het tot aan de thee dus 1 – 2.

Na de rust was er sprake van slordig spel aan beide zijden en creëerden beide teams amper echte honderd procent kansen, maat bleef het bij mogelijkheden. FIT Boys speelde te snel de lange bal, daar waar inval-coach Arjan Schepel in de rust nog gehamerd had op geduld en opbouwen van achteruit en aanvallen via de flanken. De moegestreden Dirk Jan Smelt en Rick Oosterhuis werden een kwartier voor tijd vervangen door Dirk Jan van Faassen en Gerald Haandrikman. Gerald werd extra spits en direct na zijn invalbeurt had FIT Boys een vrije bal vanaf links te nemen. Matthijs Bonnen draaide de bal hoog in de zestien en Gerald kopte achterwaarts over de SJS-keeper raak. Zijn eerste balcontact betekende dus de 2 – 2. FIT Boys wilde nog wel aanzetten om tot een overwinning te komen. SJS roeide alles naar voren of over de zijlijn om zo een punt veilig te stellen. Het is FIT Boys eigen om tegen laag geklasseerde teams mee te gaan in het matige niveau en juist tegen sterke tegenstanders een hele goede prestatie neer te zetten. Tegen SJS ging het te veel mee in het degradatievoetbal van de Stadskanaalsters en gaf het de wedstrijd eigenlijk in de eerste zeven minuten al weg. Ondanks het puntverlies steeg FIT Boys toch één plaats in de stand en staat 8e op 2 punten van nummer 4 CSVC.

Volgende week 19 maart speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen nummer 10 Veenhuizen.