FIT Boys 1 hard onderuit tegen Hoogeveen 1

18 november 2017

(Foto’s en wedstrijdbeelden: vv Hoogeveen)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe van trainer/coach Alex Padding moest deze zaterdag op bezoek bij nummer 3 Hoogeveen. Voor coach Alex een weerzien met zijn oude club, want Alex voetbalde hier in het 1e, trainde het 2e en zijn zoon Dave speelt in Hoogeveen zondag 1. Vooraf was scheidsrechter A. ter Maat uit Onnen, zelf donkergetint, in de bestuurskamer van vv Hoogeveen zeer ad rem met het oog op de Sinterklaasintocht: “Ik heb een goed humeur meegenomen en hoefde vanmiddag niet met Sinterklaas mee.” De toon was gezet en de scheidsrechter kon geen humor ontzegd worden. FIT Boys wist wat er deze middag nodig was om nu eindelijk de tweede overwinning van het seizoen binnen te halen. Hoogeveen moest met veel inzet en scherpte vanaf de eerste minuut bestreden worden. Dat liep deze zaterdagmiddag anders, want na 2 minuten stond het al 1 – 0 en bij rust 2 – 0. Na de rust wilde FIT Boys gaan voor de aansluitingstreffer, maar kreeg in de 47e minuut de 3 – 0 tegen. Toen was de wedstrijd gelopen en liep Hoogeveen eenvoudig uit naar 6 – 0. Een complete off-day van FIT Boys, waar geen enkele speler vandaag een voldoende haalde.

Op een koud en nat Sportpark Bentinckspark speelden nummer 3 Hoogeveen en nummer 13 FIT Boys tegen elkaar. Hoogeveen wil boven in de 3e klasse blijven meedraaien en FIT Boys heeft de punten onderin hard nodig. Hoe jammerlijk was het voor de ploeg uit Beilen dat na 2 minuten de bal al achter Willem Flokstra lag, na knullig verdedigen (doelpunt Marcel Linthorst). Maar FIT Boys herpakte zich en in het verloop van de 1e helft voetbalde het goed mee. Er kwamen ook wat mogelijkheden en één 100% kans op de gelijkmaker. Spits Ruud Seubring stuurde rechtsbuiten Stefan Eefting diep en omdat hij iets te ver naar de buitenkant uitkwam had hij oog voor de meegelopen linksvoor Thijs Oosting. De bal breed was net te hard en zo kon Thijs bij de 2e paal de bal net niet binnenschuiven. Bij een corner tegen viel er wel een doelpunt. De bal kwam bij de 2e paal en kon door Saroney Vrieling eenvoudig worden binnengetikt (2 – 0). Daarna viel Stefan Eefting uit, was niet fit en duizelig, en kwam Matthijs Bonnen binnen de lijnen. De 2 – 0 was de ruststand.

De 2e helft wilde FIT Boys met meer druk naar voren gaan voor een beter resultaat. Dat liep in de 47e minuut al mis. Guido ten Cate bediende met een steekballetje de zestien in Marcel Linthorst op maat, die keeper Willem Flokstra omspeelde en de 3 – 0 binnenschoof. Ook de 4 – 0 was illustratief voor deze FIT Boys-middag. De voorzet kon te makkelijk worden gegeven en in de zestien waren twee FIT Boys-verdedigers te laat en kon één van de twee vrijstaande Hoogeveen-spelers de 4 – 0 maken. Daarna liep de ploeg uit Hoogeveen via Ruben Roemahlewang (schot van links in de verre hoek) en Guido ten Cate (handig wegdraaien bij de tegenstander en binnenschuiven) uit naar 6 – 0. Tussendoor wisselde Alex Padding nog tweemaal. Martijn Bakker verving Jeroen Boelen en JO19-speler Jonathan Schans kwam voor Gerald Haandrikman binnen de lijnen. Met meer risico en druk naar voren probeerde FIT Boys nog te gaan voor een eretreffer. Die viel niet en met een beetje meer scherpte had Hoogeveen de score nog kunnen uitbouwen. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter A. ter Maat voor het einde en was deze complete off-day voor FIT Boys ten einde.

Volgende week tegen SCD’83 zal FIT Boys uit een ander vaatje moeten tappen en proberen weer het niveau van de 1e helft tegen Hollandscheveld te halen. 25 november start de wedstrijd op Sportpark Noord-West om 14:30 uur.

Opstelling: Willem Flokstra, Jeroen Boelen (Martijn Bakker), Gerald Haandrikman (Jonathan Schans), Wilko Stevens, Renaldo Boom, Dirk van Faassen, Elwin Dam, Jos Gerding, Stefan Eefting (Matthijs Bonnen), Ruud Seubring en Thijs Oosting.